Foto: Shutterstock

Folketinget vil have udleveret minknotat: Ministerium nægter

Sundhedsministeriet fortæller, at et notat, der viser, at minkvariant ikke var farlig, skal bruges til folketingsspørgsmål.

Minkvarianten cluster 5 er ikke farlig for mennesker. Det fremgår af et notat, som Sundhedsministeriet var i besiddelse af i efteråret sidste år. 

Sundhedsministeriet vil dog fortsat ikke udlevere det pågældende dokument til hverken Folketinget eller offentligheden. 

Det skriver Ekstra Bladet.

De Radikale har ifølge sundhedsordfører Stinus Lindgreen forsøgt at få adgang til notatet tre gange. Dette har de gjort gennem de seneste to uger, men det har altså endnu ikke givet pote. 

Berlingske skriver, at Statens Serum Institut sendte notatet til Sundhedsministeriet 2. november 2020, hvilket var to dage før, danske minkavlere i hele landet blev bedt om at aflive sine mink. 

"Jeg synes, at det er temmelig problematisk, at vi ikke kan få de oplysninger, når de nu har ligget i ministeriet allerede inden pressemødet," siger Stinus Lindgreen til Berlingske. 

Berlingske har også fået afslag fra Sundhedsministeriet i deres forsøg på at indhente det omtalte dokument. 

Ministeriet henviser til, at dokumentet vil blive brugt i forbindelse med et ubesvaret folketingsspørgsmål. 

Også Sundhedsdatastyrelsen har stået for skud. Det kommer efter, at man ville kulegrave regeringens coronahåndtering i Danmark, hvorefter Sundhedsdatastyrelsen slettede alle mails. 

Revisionsfirmaet KPMG har foretaget en undersøgelse af sagsforløbet, og de fortæller, at det var 'utilsigtet, menneskelig fejl', der medførte, at Sundhedsdatastyrelsen slettede alle sendte mails hos ansatte i hhv. Statens Serum Institut, Sundhedsdatastyrelsen og Koncern HR.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.