Fonde sender millioner til Stevns Klint: Nyt besøgscenter på vej

I 2014 blev Stevns Klint udpeget som Unesco Verdensarv. Nyt besøgscenter skal formidle områdets naturhistorie.

Tre fonde støtter byggeriet af et besøgscenter med udstilling i Boesdal Kalkbrud med samlet 80 millioner kroner.

Det oplyser Stevns Kommune i en pressemeddelelse. Kommunen investerer samtidig ti millioner kroner i udviklingen af området.

Besøgscentret skal være med til at fortælle om Stevns Klint, som i 2014 blev udpeget som Unesco Verdensarv. Unesco er FN's organisation for uddannelse, videnskab og kultur.

Prøv DenOffentlige

100.000 mennesker læser med hver måned. Skal du være den næste? 

Prøv os! Bestil vores nyhedsbrev - og få automatisk artikler, debat og konstruktiv viden om velfærdssamfundet.

Det er gratis 

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har støttet med 50 millioner kroner. Og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Augustinus Fonden støtter med 15 millioner kroner hver.

- Vi er mange, som har glædet os til i dag, hvor vi har fået fondenes tilsagn om økonomisk støtte til byggeriet af et besøgscenter i verdensklasse. Det er vi virkelig glade for og stolte af.

- Det er et stort og vigtigt skridt for de planer og ønsker, vi har for at fortælle om Stevns Klint som Unesco Verdensarv og for vores område, siger borgmester i Stevns Kommune, Anette Mortensen i pressemeddelelsen.

Besøgscentret skal ifølge kommunen formidle Stevns Klints natur- og kulturhistorie.

Det skal fortælle historien om det 66 millioner år gamle meteornedslag, som menes at have medvirket til en global katastrofe og massedød, herunder dinosaurernes udryddelse.

Støtten betyder, at du er muligt at iværksætte første del af projektet i området, oplyser kommunen. Det forventes, at besøgscentret åbner i slutningen af 2021.

/ritzau/

Emneord: Fonde, Tilskud og støtte, Augustinus Fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond, Stevns Klint, UNESCO, Verdensarv, 291018

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også