Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gode nyheder for elpriser - her er strømmen markant billigere onsdag d. 7. december

Forbrug

06/12/2022 13:32

J. Bøgen

Så skal der planlægges tøjvask!

Julen varer længe, koster mange penge.

I 2022 er den sætning desværre langt mere sand, end vi har været vant til.

Elpriserne er eksploderet til vanvittige niveauer, og efter en relativt billigt weekend, er det kun gået den forkerte vej i løbet af mandag og tirsdag.

Siden kl. 7 i morges har vi skullet betale mere end 4 kroner per kW time, når vi medregner moms, men uden afgifter og transport, og der går flere timer, før vi kommer under den grænse.

Vi skal faktisk helt frem til kl. 19, før vi kan "slippe" med at betale 3,89 kroner per kW time, men så går det da også den rigtige vej resten af døgnet.

Kl. 21 er vi således under 3 kroner per kW time med 2,97 kroner, og fra kl. 23 til midnat skal vi af med 2,55 kroner per kW time, hvis vi vil bruge strøm - før afgifter og transport.

Men fra midnat er der gode nyheder! Særligt i nattetimerne og midt på dagen.

Fra midnat er prisen godt nok stadig relativt høj, men mellem kl. 2 og 4 koster strømmen kun omkring 1,90 kroner per kW time før afgifter.

Fra kl. 7 når prisen dog allerede over 3 kroner per kW time, og den dyreste morgentime bliver mellem kl. 8 og 9, hvor vi skal betale 3,56 kroner.

Derfra falder prisen til gengæld igen, og fra kl. 11 til 14 koster strømmen maksimalt 3 kroner per kW time. Det bliver billigst mellem kl. 12 og 13, hvor vi skal betale 2,76 kroner per kW time.

Eftermiddagen og aftenen bliver til gengæld ikke rar. Her stiger prisen igen voldsomt, og mellem kl. 16 og 17 skal vi af med 4,22 kroner per kW time før afgifter - den højeste pris per kW time i løbet af døgnet.

Prisen bølger lidt op og ned først på aftenen, men fra kl. 21 er vi nede omkring 3 kroner per kW time igen.

Fra kl. 22 koster strømmen således 2,80 kroner per kW time, og vi slutter døgnet af med 2,61 kroner per kW time fra kl. 23 og frem til midnat.

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time onsdag.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk, og priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Mest Læste

Annonce