Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Reservér vasketiden - her koster strømmen under 1 krone fredag

Forbrug

05/01/2023 13:17

J. Bøgen

Der er ikke nogen tvivl om, i hvilket tidsrum strømmen er billigst fredag d. 6. januar.

I Jylland bliver døgnets gennemsnitspris 1,19 kroner per kW time, og på øerne skal man i gennemsnit af med 1,23 kroner per kW time - stigninger på henholdsvis 60 procent og 41,3 procent i forhold til gennemsnitspriserne onsdag.

Efter en relativt billigt nat, har vi fra kl. 11 haft priser fra omkring 1,50 kroner og op - og sådan fortsætter det de næste mange timer.

Det bliver dyrest mellem kl. 17 og 19, hvor en kW time vil koste 2 kroner i hele landet. Sammenlignet med priserne onsdag er det mere end dobbelt så dyrt.

Aftentimerne byder på et gradvist fald i priserne igen, og vi kommer da også ned under 1,50 kroner fra kl. 23 til midnat. Døgnet slutter nemlig af med en kW time-pris på 1,37 kroner.

Fredag får øboerne strømmen billigst, hvis vi ser på døgnets gennemsnit. Østdanskerne skal i snit af med 1,18 kroner per kW time i løbet af fredagen, og for vestdanskere vil det være 1,28 kroner for det samme.

Fælles for hele Danmark er det dog, at der er tre timer i løbet af natten, hvor strømmen koster mindre end 1 krone - resten af dagen er vi over den grænse.

Fra kl. 3 til 6 natten til fredag koster en kW time 95 eller 97 øre alt efter tidspunktet, og det er det laveste prisniveau for døgnet generelt.

Fra kl. 8 svinger priserne kun begrænset, indtil vi rammer aftentimerne. I Vestdanmark svinger det fra 1,21 kroner til 1,36 kroner frem til kl. 16, og i Østdanmark svinger det fra 1,13 kroner til 1,33 kroner i samme tidsrum.

Døgnets højeste priser er fra kl. 17 til 19 med 1,59 og 1,51 kroner per kW time øst for Storebælt og 1,63 og 1,58 kroner per kW time vest for Storbælt.

Om aftenen er det østdanskerne, der slipper billigst, og man kommer faktisk ned på 88 øre per kW time mellem kl. 22 og 23.

Hele Danmark slutter dog døgnet af over 1 kroner per kW time med 1,32 kroner i Vestdanmark og 1,07 kroner i Østdanmark.

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time fredag d. 6. januar.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Vær opmærksom på, at grafen ikke medregner omkostninger til netselskabet, da de varierer alt efter ens selskab og adresse samt tidspunkt på døgnet.

Graf: Elberegner.dk

Mest Læste

Annonce