Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Er du en af dem? Mindre end halvdelen af danskerne har styr på denne forsikring

Forbrug

10/04/2024 10:17

J. Bøgen

Det kan fx koste dig 55.000 kroner, hvis du brækker benet.

En ferie i udlandet kan blive noget dyrere end forventet, hvis man ikke har en rejseforsikring, der dækker ens omkostninger til sundhedsvæsenet.

Tal fra Europæiske ERV Alarm fra 2023 viser, at hvis du brækker benet i USA kan det koste 8.000 dollars for at få benet i gips, og hvis du bliver indlagt på hospitalet, kan du desuden risikere, at det kan koste 3.000 dollars pr. nat at være indlagt. Her vil prisen variere alt efter, hvad du måtte fejle.

Efter pandemien er det blevet dyrere at blive syg på ferien, da sundhedsomkostninger og medicin er steget i pris på grund af produktions- og leveringsforsinkelser samt øget efterspørgsel.

Det afgørende er rejsens længde, og hvad du skal opleve på ferien

Der er flere ting, som afgør, om du er korrekt dækket af rejseforsikringen.

Først, skal du tænke over, hvor længe du skal være bortrejst. Hvis du har din rejseforsikring som en del af din indboforsikring, så kan der være en begrænsning for, hvor mange måneder, du er dækket af din rejseforsikring i udlandet.

Skal du på skiferie, har du desuden brug for en special forsikring eller et tillæg til din almindelige rejseforsikring.

I undersøgelsen som Kantar Media har foretaget for Europæiske ERV, er der 45 procent af danskerne, der tjekker deres rejseforsikring, inden de rejser.

20 procent af danskerne har svaret, at de ikke undersøger noget, da de har en særskilt årsrejseforsikring, og derfor antager, at der er styr på det.

Ligeledes er der 9 procent, som har deres rejseforsikring som en del af indboforsikringen, som heller ikke tjekker rejseforsikringen.

Der er dog 6 procent af danskerne som har svaret, at de rent faktisk undersøger forsikringen, og enten køber en ny eller special rejseforsikring til deres rejse.

Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke alt

Det blå EU-sygesikringskort giver dig ret til offentlig medicinsk behandling under et midlertidig ophold i et EU-land eller lande såsom Island, Liechtenstein, Norge, Schweitz eller Storbritannien.

Med det blå EU-sygesikringskort har du ret til at blive behandlet på samme vilkår som landets egne borgere, og dermed ingen garanti for gratis behandling. I nogle lande vil der være egenbetaling.

Nogle omkostningerne er slet ikke dækket af det blå EU-sygesikringskort, som f.eks. hjemtransport til Danmark.

Tal fra undersøgelsen viser også, at 7 procent af danskerne, som rejser indenfor Europa, ikke tjekker rejseforsikringen, men tror de er dækket af det blå EU-sygesikringskort. Der er ligeledes 4 procent af danskerne der svarer, at de rejser helt uden en rejseforsikring.

"Rigtig mange af danskerne tjekker deres rejseforsikring, inden de rejser, hvilket er rigtig godt. Men det er altid en god ide at tjekke op på, om man har de rigtige dækninger, og hvilket område man er dækket i. Så man undgår at rejse uden den rette dækning, da det kan blive utroligt dyrt, hvis man bliver syg eller kommer ud for en ulykke," siger Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand for Europæiske ERV.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.086 danskere i alderen 18-79 år af Kantar Media for Europæiske ERV i januar 2024.

Tal fra Europæiske ERV Alarm er fra september 2023.

Mest Læste

Annonce