Nykredit bliver den første bank til at droppe negative renter. Foto: Shutterstock
Nykredit bliver den første bank til at droppe negative renter. Foto: Shutterstock

Første større danske bank dropper minusrenter

Forbrug

22/7/22 6:50

Jens Asbjørn Bøgen

Det sker samtidig med, at Nationalbanken hæver renten med 0,5 procentpoint.

Nykredit dropper nu minusrenter.

Dermed bliver banken den første af de større danske pengeinstitutter, hvor man ikke skal betale for at have mere end 100.000 kroner stående som kunde.

Det sker dagen efter, at både Den Europæiske Centralbank og Nationalbanken hævede renten med 0,5 procentpoint til henholdsvis 0,0 og minus 0,1 procent i rente.

Det skriver Nykredit i en pressemeddelelse.

Her er pressemeddelelsen

"Den seneste tids rentestigninger har medført, at Nykredit har valgt at sætte indlånsrenten op til 0 % for privatkunder.

Er du blandt de privatkunder, der igennem et stykke tid har betalt negativ rente? Så kan du nu glæde dig over, at det i Nykredit er slut med at betale for at have over 100.000 kr. stående. Nykredit hæver nemlig renten til et rundt 0 for privatkunder, og dermed kan du som privatkunde have selv store summer stående på din bankkonto uden at skulle betale en negativ rente for det.

Er du erhvervskunde, vil du fremover også slippe billigere, når du har penge stående på kontoen. Indlånsrenten for erhvervskunderne bliver hævet med op til 0,50 %. De fleste erhvervskunder har individuelle aftaler, derfor er det forskelligt, hvordan renten lander.

'Med den seneste justering fra Nationalbanken og endnu en forventet justering på vej i september, har vi i Nykredit besluttet, at det nu skal være slut med negative indlånsrenter for vores privatkunder. Derfor tilbyder vi allerede pr. 22. juli privatkunder en indlånsrente på 0 %,' siger Henrik Rasmussen, bankdirektør i Nykredit."

Annonce