Denne type skoletasker er ikke tilladte til næste skoleår. Foto: Shutterstock
Denne type skoletasker er ikke tilladte til næste skoleår. Foto: Shutterstock

Indfører krav om gennemsigtige skoletasker for at undgå skoleskyderier

Forbrug

20/7/22 6:05

Jens Asbjørn Bøgen

For knap to måneder siden skød og dræbte en 18-årig mand 21 personer, heraf 19 børn.

Skoleskyderier skal stoppes.

Det er alle i USA nok enige om, men måden at gøre det på er de langt fra enige i.

For hvor nogle vil have strammet våbenlovgivningen, vil andre have flere våben i omløb, så civile kan forsvare sig selv mod eventuelle masseskydere.

Nu har en række skoledistrikter i Texas indført en ny lov, som skal gøre det mere trygt for de små poder at gå i skole - fremover skal skoletasker være enten af net eller gennemsigtige.

Altså så man kan se, hvad der er i dem.

Det skriver CNN.

Ingen gennemsigtig taske - ingen adgang

Skoledistriktet i Dallas er det seneste skoledistrikt til at indføre den nye regel. Her har man indkøbt de gennemsigtige tasker og vil dele dem ud til alle børn fra sjette til tolvte klasse.

Og efter sommerferien er reglerne ganske klare: Kan man ikke se indholdet af skoletasken, så får barnet ikke lov til at komme i skole.

"Vi anerkender, at klare rygsække alene ikke vil dæmpe bekymringerne om sikkerhed. Dette er blot et af flere skridt mod at sikre både eleverne og de ansatte," siger skoledistriktet i en meddelelse.

Er før blevet droppet efter få måneder

Det er ikke første gang, uddannelsessteder i USA forsøger sig med sådan et initiativ.

Efter et skyderi på Marjory Stoneman Douglas High School i Florida tilbage i 2018, der kostede 14 mennesker livet, blev en lignende regel indført.

Det mødte dog kraftig modstand fra eleverne, der beskyldte initiativet for at være både ineffektivt og krænkende i forhold til elevernes privatliv.

Reglen brev skrottet efter få måneder.

Salg af skudsikre skoletasker eksploderer

I 2021 satte USA en trist rekord med 93 skoleskyderier på et år.

Det har blandt andet ført til, at nogle skoler har installeret metaldetektorer, som eleverne skal igennem for at komme ind i skolens bygninger.

Andre skoledistrikter, der også har indført reglen om gennemsigtige skoletasker, er begyndt at låse klasselokaler af, imens der er undervisning, ligesom de arbejder på at begrænse indgangsdøre til selve skolerne.

Derudover eksploderer salget af skudsikre skoletasker altid umiddelbart efter, der har været et skoleskyderi

Annonce