Foto: Gjensidige
Foto: Gjensidige

Kan være tusindvis af kroner værd: Men kun 1 af 4 danskere vælger vigtig forsikring

Forbrug

18/01/2024 08:29

J. Bøgen

Det er ellers netop i denne sæson, den giver rigtig god mening.

Efter årets første uger er gået, har mange danskere øjnene rettet mod årets første ferie, når vinterferien inden længe står for døren.

Men desværre bliver rigtig mange ferier hvert år påvirket af sygdom og andre ulykker, der gør at ferien må aflyses, og her står rigtig mange danskere med et stort problem.  

En ny undersøgelse lavet af Kantar Public har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige viser at færre end hver fjerde dansker har købt en afbestillingsforsikring til deres rejse denne vinter, og selvom forsikringen er en ekstraudgift på rejsen, så kan den være mange tusinde kroner værd. Og især i vintermånederne.  

Bruges dobbelt så ofte om vinteren

Tal fra Gouda Rejseforsikring viser nemlig, at afbestillingsforsikringen bliver brugt dobbelt så hyppigt af kunderne i februar måned sammenlignet med sommerferiens højsæson i juli måned.

Det er der dog en rigtig god grund til, lyder det fra fagchef hos Gouda Rejseforsikring, Louise Hertzum Andersen.  

“Vintermånederne er jo desværre kendt for at være præget af sygdom og infektioner, og vi ser hver vinter, at folk der skal på vinterferie bliver så syge, at de må aflyse deres rejse. Det er her afbestillingsforsikringen kommer i spil, for med en lægeerklæring i hånden, så kan man få refunderet sin rejse.”  

Og det giver rigtig god mening at gardere sig mod en misset ferie, forklarer Louise Hertzum Andersen, for det er ikke billige ferier, danskerne tager på i vinterferien, hvor både skiferier og rejser til østens varmere temperaturer er i høj kurs.  

“Det er med afbestillingsforsikringen som det er med rejseforsikringen, man er rigtig glad for den, når man får brug for den, og vi kan konstatere, at det er dyre ferier danskerne tager på i højsæsonen omkring vinterferien, og derfor er det altså også mange penge, man risikerer at miste, hvis man eksempelvis bliver syg, må aflyse sin ferie og ikke har en afbestillingsforsikring,” siger Louise Hertzum Andersen.  

Det viste undersøgelsen

Har du købt en afbestillingsforsikring til din rejse?

Ja - 23 procent 

Nej - 68 procent 

Ved ikke - 9 procent 

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.044 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af © Kantar Public for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring i november 2023.    

Mest Læste

Annonce