Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dyr strøm natten til lørdag, men der er lys i mørket

Forbrug

25/11/2022 13:13

J. Bøgen

Weekenden ser ud til at blive jævnt dyr, hvad elpriser angår.

Julefrokostsæsonen er for alvor ved at tage fart, men det bliver en meget dyrere fornøjelse at fejre julens komme i år.

En ting er, at priserne på mange af de traditionelle retter, der er at finde på bordet til julefrokoster, er steget massivt i pris - endnu værre ser det imidlertid ud med opvarmningen af hjemmet og forberedelsen af maden.

Elpriserne er nemlig på det højeste niveau i flere måneder denne fredag, og det høje niveau gælder faktisk resten af døgnet.

Værst ser det ud mellem kl. 17 og 18, hvor vi skal af med 2,6 kroner per kW time (før moms, afgifter og transport), og prisen holder sig over 2 kroner indtil kl. 21.

Herfra kommer vi lige ned på 1,93 kroner per kW time, inden vi igen ryger over 2 kroner (2,01 mellem kl. 22 og 23), hvorefter vi slutter døgnet af med strøm til 1,68 kroner per kW time mellem kl. 23 og midnat.

Natten bliver desværre også en dyr fornøjelse, men der er trods alt lidt lys i mørket, når vi kigger på priserne for lørdag.

Fra midnat og frem til kl. 8 lørdag morgen, svinger prisen kun omkring 20 øre mellem 1,7 kroner per kW time og 1,44 kroner (1,47 som det billigste, hvis man bor i Vestdanmark).

Når kaffemaskinerne og og lyset bliver tændt i takt med, vi får øjne, kommer vi op på 1,97 kroner per kW time mellem kl. 8 og 9, inden vi lige kryber op over 2 kroner mellem kl. 9 og 10.

Derfra holder prisen sig nogenlunde i ro de næste timer, hvor det er billigst mellem kl. 13 og 14 med 1,77 kroner. Helt indtil kl. 16 vil prisen dog være under 2 kroner per kW time.

Sidst på eftermiddagen og først på aftenen rammer vi døgnets dyreste timer. Kl. 17 til 18 koster en kW time således 2,35 kroner, og timen efter koster det 2,28 kroner.

Kl. 19 er vi nede på 2 kroner per kW time, og så går det heldigvis den rigtige vej resten af lørdagen.

Gradvist ryger prisen længere ned, og fra kl. 22 når vi igen under 1,5 kroner per kW time med 1,49 kroner.

Døgnet slutter af med 1,26 kroner per kW time mellem kl. 23 og midnat.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk og er prisen for elektricitet eksklusive moms, afgifter og transport.

Graf: Elberegner.dk

Mest Læste

Annonce