Australiens energiminister beder otte millioner indbyggere om at spare på lyset. Foto: Shutterstock
Australiens energiminister beder otte millioner indbyggere om at spare på lyset. Foto: Shutterstock

Minister til otte millioner borgere: Sluk lyset!

Forbrug

16/6/22 10:55

Jens Asbjørn Bøgen

Det er ikke kun i Europa, energikrisen kan mærkes. Faktisk er det så slemt i Australien, at landets energiminister nu kommer med en bøn til otte millioner indbyggere.

Den australske energiminister, Chris Bowen kommer nu med en bøn til indbyggerende i landets mest folkerige stat: Sluk lyset!

Årsagen er, at det ikke kun er Europa, der kigger ind i en regulær energikrise. Faktisk er situationen i Australien så slem, at det australske marked for salg og køb af energi blev suspenderet på grund af massive udsving i priserne.

Bowen beder mere præcist indbyggerende i New South Wales, hvor storbyen Sydney ligger, om at spare så meget energi, som overhovedet muligt.

"Hvis du har mulighed for at vælge, hvornår du skal løbe et ærinde, så lad være med at gøre det mellem kl. seks og otte om aftenen", sagde ministeren under en TV-tale.

Det skriver BBC.

Modsat Danmark er det netop nu vinter i Australien. Det betyder, at solen går ned over Sydney kl. 16.53 fredag.

Hvorfor er Australien så hårdt ramt?

Landet "Down Under" er en af verdens største eksportører af kul og flydende naturgas, men siden sidste måned har landet været i en regulær energikrise.

Oversvømmelser i landet tidligere på året har nemlig ført til forstyrrelser i forsyningskæden af energikilderne. Derudover har to kulminer i New South Wales haft tekniske problemer, der har reduceret deres produktion ganske betragteligt. 

Faktisk er det omkring en fjerdedel af hele Australiens kuldrevne energiproduktion, der i øjeblikket er ude af drift af forskellige årsager.

Samtidig er temperaturerne i Australien godt på vej ned i forbindelse med vintermånederne. Normalt svinger temperaturerne i landet mellem tre og 11 grader celsius i løbet af vinteren.

Annonce