Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nyd onsdagen - torsdag bliver strømmen næsten dobbelt så dyr

Forbrug

23/11/2022 13:49

J. Bøgen

Det bliver dyrt at arbejde hjemme torsdag.

Det er mørkt, gråt og koldt udenfor, så mange af os har nok lyst til at have mere lys tændt derhjemme, end vi måske behøver.

Men hvis du gerne vil have lidt ekstra lys i løbet af dagen, kan det blive temmelig dyrt, hvis du vælger at bruge elektrisk lys.

Det bliver nemlig først efter kl. 21 i aften, at vi kan få strøm til mindre end 1 krone per kW time (før afgifter, moms og transport). Værst ser det ud mellem kl. 17 og 18, hvor prisen topper med 1,62 kroner per kW time.

Og det kan godt være, at elpriserne falder stødt frem til midnat, men selvom det ikke er sengetid endnu, kan man nemt komme til at tro, man kigger på et mareridt, når man ser på elpriserne for torsdag.

Hamrende dyr torsdag

Fra midnat og frem til kl. 6 i morgen tidlig svinger prisen fra 87 øre per kW time til 1,11 kroner per kW time, men derfra går det alt for hurtigt den helt forkerte vej.

Allerede mellem kl. 6 og 7 koster strømmen 1,54 kroner per kW time, og fra kl. 7 er det bare lutter dårlige nyheder.

Prisen kommer nemlig op på hele 2,18 kroner per kW time mellem kl. 7 og 8, og timen efter er det endnu værre med 2,3 kroner for det samme.

Bliver først bedre efter aftensmad

Desværre er er der ikke meget hjælp at hente i løbet af dagen. Faktisk kommer prisen per kW time ikke under 2,01 kroner i løbet af arbejdsdagen, og mellem kl. 17 og 18 topper torsdagens priser med 2,4 kroner per kW time.

Frem til midnat falder prisen ganske vist gradvist, men det er altså i småtingsafdelingen, når man ser på udviklingen time for time.

Vi skal helt frem til kl. 20, før prisen igen ryger under 2 kroner per kW time, og vi slutter døgnet af med en noget mere overkommelig pris på 1,29 kroner per kW time fra kl. 23 og frem til midnat.

Tryk på "i morgen" i grafen herunder for at se prisudviklingen time for time. Graf og data er leveret af Elberegner.dk, og priserne er før afgifter, transport og moms.

Graf: Elberegner.dk

Mest Læste

Annonce