Google Maps er på vej med en ny widget med direkte opdateringer af trafikken i området omkring din position. Foto: Shutterstock
Google Maps er på vej med en ny widget med direkte opdateringer af trafikken i området omkring din position. Foto: Shutterstock

Slut med at komme for sent? Google Maps lancerer ny udvidelse

Forbrug

17/6/22 12:17

Jens Asbjørn Bøgen

Hvis du pendler, ofte er ude og køre på de danske veje, eller bare er typen, der altid fejlbedømmer transporttid, så er Google Maps' nye måske svaret på dine bønner.

Google Maps giver dig en masse brugbar information. En af de mest brugbare, når du er ude og køre, er nok de direkte trafikopdateringer, men som du måske har bemærket, er opdateringer ofte mangelfulde, for ikke at sige direkte misvisende.

For at komme trafikanterne i møde, er Google gået i gang med at udrulle en ny widget til Android-enheder, der giver dig direkte trafikopdateringer med bedre præcision - på din låseskærm.

Det betyder, at du ikke behøver at have selve Google Maps-appen åben for at få en direkte opdatering på trafikken. Det kan spare dig for masser af batteri i løbet af dagen - og det kan øge trafiksikkerheden, fordi du ikke længere behøver at fumle med at åbne Google Maps for at se, om trafikken går i hårknude.

"Hvad end du pendler eller er på vej ud for at møde venner, så kan Google Maps' trafikberegner i realtid hjælpe dig med nemt at planlægge din bedste rute. Og med den nye 'trafik i nærheden-widget', som bliver frigivet de kommende uger, kan du se direkte trafikinformationer for din nuværende position direkte på din Android-skærm," skriver Google i en meddelelse i forbindelse med annonceringen.

Men jeg har jo allerede Google Maps - hvorfor skal jeg bruge den nye udvidelse?

Det er der absolut heller ingen, der tvinger dig til. Men jeg er personligt en af dem, der hører podcasts eller lydbøger på vej til og fra arbejde, og derfor får jeg ikke trafikmeldinger fra radioen. Som det er nu, har jeg Google Maps åben for at give mig et indtryk af trafikken forude, men jeg er godt træt af, hvor meget batteri appen sluger, og at kortet flagrer rundt og blokerer for adgangen til min mediekontrol.

Det er som sagt ikke sikkert, du kan se widget'en allerede nu, da den først er ved at blive udrullet, men der findes faktisk allerede en mere simplistisk version af den kommende udvidelse.

Hvis du tilføjer den widget, der ganske enkelt hedder "Trafik", får du netop det, som den kommende app giver dig. Med den nuværende skal du dog først selv trykke på widget'en for at få trafikoversigten, og du kan ikke tilgå den fra din låseskærm.