Kampen om det eftertragtede trofæ kommer i 2026 til at foregå i 16 forskellige byer i tre lande. Foto: Shutterstock
Kampen om det eftertragtede trofæ kommer i 2026 til at foregå i 16 forskellige byer i tre lande. Foto: Shutterstock

16 byer i tre lande: Her skal VM 2026 spilles

Kultur

17/6/22 12:04

Jens Asbjørn Bøgen

Tre i Mexico, to i Canada og 11 i USA - der bliver nok byer at vælge imellem ved VM 2026.

FIFA har offentliggjort de 16 værtsbyer til VM-slutrunden i fodbold 2026.

De 16 byer er fordelt over intet mindre end tre lande på det amerikanske kontinent, så holdene kan potentielt se frem til massiv rejsetid.

Tre af værtsbyerne ligger i Mexico, to i Canada og de resterende 11 ligger i USA.

"Vi lykønsker de 16 værtsbyer for deres fremragende engagement og passion. I dag er en historisk dag - for alle i byerne og staterne, for FIFA, for Canada, for USA og Mexico, der vil danne ramme om den største forestilling på Jorden. Vi ser frem til at arbejde sammen med dem om at levere det, der bliver et verdensmesterskab, der aldrig er set før", siger FIFAs præsident, Gianni Infantino i en pressemeddelelse.

Dårligt signal i forhold til klimamål

For første gang nogensinde vil verdensmesterskaberne i fodbold i 2026 have hele 48 deltagende nation. Normalt er det 32.

Og udsigten til et massivt antal rejser for de historisk mange deltagerhold spiller ikke ligefrem godt sammen med FIFAs erklærede klimamål.

Organisationen har nemlig tidligere sagt, at den vil være klima-neutral i 2040. I forbindelse med offentliggørelsen af netop klimamålene, blev FIFA også kritiseret for forslaget om at afholde VM hvert andet år i stedet for hver fjerde.