Prisen på smør rammer et vanvittigt niveau. Foto: Shutterstock
Prisen på smør rammer et vanvittigt niveau. Foto: Shutterstock

Tyverisikring af smør?! Fødevarepriserne får supermarkeder til at tage vilde midler i brug

Forbrug

08/7/22 12:36

Jens Asbjørn Bøgen

Gad vide, hvornår det sker i Danmark ..

Prisen på 750 gram Lurpak i England har ramt 53 kroner - og med sådan en pris er noget så basalt som smør pludselig blevet et oplagt mål for tyveri.

Faktisk er der åbenbart så overhængende fare for, at få neglet sit smør, at supermarkederne er begyndt at tyverisikre pakkerne.

Altså ... tyverisikring på pakker med smør!

Forbrugerne er forargede og rasende

Ikke overraskende har de stigende priser på fødevarer, herunder smør, fået de britiske forbrugere op i det røde felt. Endda i en sådan grad, at producenten af Lurpak, Arla, har set sig nødsaget til at komme med en forklaring:

“Vi har fuld forståelse for, at den nuværende inflation på madpriser rammer mange husholdninger hårdt. Desværre er vores landmænd ramt af den samme situation, da priserne på foder, gødning og brændstof alle stiger voldsomt," skriver en talsperson fra Arla i en mail til Bloomberg.

Det skriver Bloomberg.

Et land i dyb krise

England er voldsomt ramt af tidens stigende priser, og det får forbrugerne til at tage drastiske midler i brug.

Ifølge Bloomberg er der eksempler på, at de handlende beder kassemedarbejderen om at sige til, når der er scannet varer for 40 pund (ca. 350 kroner), får så må resten af varerne sættes tilbage på hylderne - simpelthen fordi den handlende ikke har råd til mere.