Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

YouSee hæver prisen med 14 procent - rammer flere hundrede tusinde danskere

Forbrug

31/03/2023 08:59

J. Bøgen

Det er de stigende omkostninger fra leverandører, der er årsag til den markante stigning.

Nok en gang kan kunder hos YouSee se frem til en prisstigning - og for den gruppe, der rammes i denne omgang, er det den anden stigning på bare ni måneder.

Flere hundrede tusinde fastnetkunder kan nemlig se frem til, at deres månedlige abonnement stiger med cirka 14 procent fra 184 kroner til 209 kroner.

Og det sker i morgen, altså d. 1. april.

Det skriver Finans.

Også ramt i juli

Hvis noget i din hukommelse siger dig, at denne artikel virker som lidt af et deja vu, så er du ikke helt galt på den.

Tilbage i juli 2022 blev de selvsamme kunder hos YouSee ramt af en stigning på omkring 20 kroner om måneden.

Ifølge Finans har privatkunder med fastnettelefon altså indkasseret en årlig prisstigning på 540 kroner i løbet af de ni måneder.

Årsagen til den nye prisregulering skal, ifølge YouSee, findes i de øgede omkostninger fra selskabets netværksleverandører. Derfor understreger presseansvarlig i Nuuday/YouSee, Mikkel Riis-Jørgensen også, at prisstigninger ikke kommer til at lune på selskabets bundlinje

"Vi hæver prisen for at dække de øgede omkostninger og ikke for at hæve vores indtjening. Før prisstigningen i 2022 havde vi siden 2014 holdt priserne på fastnetabonnementer i ro," lyder det fra den presseansvarlige i en mail til Finans.

Det er ikke helt klart, hvor mange private fastnetkunder, der bliver ramt af de nye reguleringer, men det er eftersigende "langt størstedelen". Hertil kommer så et mindre antal erhvervskunder.

Ved udgangen af september 2022 var der 236.000 pricatkunder med fastnettelefon i YouSee. Dertil skal så lægges lidt mere end 100.000 erhverskunder med samme løsning.

TDC ejer Nuuday, som ejer YouSee. De øgede omkostninger fra leverandører skal tilskrives TDC Net, som står for den tekniske infrastruktur omkring telefon og internet.

Mest Læste

Annonce