Foto: Shutterstock

Fordobling af stemmetal vækker stor glæde hos De Konservative - overhaler Venstre

De Konservative har det seneste halve år fordoblet deres stemmetal i en ny undersøgelse lavet af Voxmeter for Ritzau 5. April. Det skriver Netavisen Pio. De står i den nyeste måling til at modtage 16 procent af danskernes stemmer, hvis der var valg i morgen. Ved folketingsvalget i juni 2019 fik de 6,6 procent af stemmerne, og den nye måling glæder De Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard. 
 
Stor glæde hos De Konservative 
Til denOffentlige.dk udtaler Mette Abildgaard, at det er dejligt at se den store fremgang som konservativ partimedlem samt at det giver god motivation til arbejdet. Hun synes, det er dejligt at se at vælgerne kvitterer for det hårde arbejde de til dagligt laver på Christiansborg. Hun tror  fremgangen blandt andet skyldes Søren Pape Poulsen som leder, samt at De Konservative arbejder effektivt ved at være konstruktive og kritiske i forhold til områder, hvor de synes regeringen har været for langsomme i forhold til genåbningen af landet.
 
Stemmer fra Venstre
De Konservatives store fremgang sker på bekostning af Venstre. Venstre står i målingen til at få 12,7 procent af stemmerne mod de 23,4 procent de fik tilbage ved folketingsvalget i juni 2019. Sidst De Konservative var større end Venstre var tilbage i 1990, hvor partiet ved valget modtog 16 procent af stemmerne. 
 
Blå blok
Meningsmålingen viser også, at styrkeforholdet mellem Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti har ændret sig. I den nye måling står Nye Borgerlige til at få 8,7 procent af stemmerne, hvorimod Dansk Folkeparti ville få 5,6 procent. Liberal Alliance balancerer på spærregrænsen med 2,1 procent af vælgeropbakningen. Hvis der var valg i morgen ville blå blok stå til at få 46,4 procent af stemmerne og dermed 82 mandater. 
 
Rød blok
Socialdemokratiet står i år til den laveste opbakning med 30,9 procent af stemmerne. Det er dog stadig fem procent mere end ved folketingsvalget i juni 2019. De Radikale står til 5,3 procent mod de 8,6 procent de modtog ved valget i 2019. Enhedslisten ligger til at få 7,7 procent af stemmerne og SF 7,8 procent af stemmerne. Samlet ville rød blok få 93 mandater hvis der var valg i morgen.
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.