Foto: Shutterstock

Forsikrer danskerne: Intet at være bange for

Nu skal danskernes utryghed manes til jorden.

Du kan trygt gå til tandlæge

Så tydeligt er budskabet fra Tandlægeforeningen, der nu understreger, at landets tandlæger altså fortsat modtager patienter, selvom en stor del af Danmark lige nu igen er lukket. 

"Tandlæger må godt behandle patienter trods nye landsdækkende restriktioner. Tandlæger følger strenge hygiejniske retningslinjer, og du kan derfor fortsat trygt gå til tandlæge," skriver Tandlægeforeningen i en pressemeddelelse - og tilføjer:

"Regeringen har netop præsenteret nye landsdækkende restriktioner på grund af COVID-19. De nye restriktioner har ingen indvirkning på, hvordan tandlæger og klinikpersonale må udføre tandbehandling, da tandlæger er en del af sundhedssystemet. Børne- og ungdomstandplejen i kommunerne holder også åbent, så børn og unge kan gå til tandlæge som normalt."

Skaber bekymring

Tandlæger følger allerede strenge hygiejniske retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

Det understreger Tandlægeforeningens formand Susanne Kleist. Hun er bekymret for, at nogle patienter i denne tid afholder sig fra at gå til tandlægen og derfor ikke får opdaget tandsygdom i tide.  

”Det er meget vigtigt, at man fortsat går til tandlæge regelmæssigt, så vi kan forebygge og opdage sygdomme i tænder og mund. Ikke mindst fordi der er sammenhæng mellem sundhed i munden og sundhed i resten af kroppen. Tandlæger følger strenge hygiejniske retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen for at beskytte både patienter og personale, så man kan trygt gå til tandlæge,” lyder opfordringen fra Susanne Kleist.

Patienter skal bruge mundbind og håndsprit, når de går ind på klinikken, og de skal holde god afstand i venteværelset.

Følg gerne disse gode råd

Du kan selv gøre noget for at forebygge sygdomme i tænder og mund:

 • Børst tænder grundigt to gange om dagen i to minutter hver gang (morgen og aften)
 • Brug altid tandpasta med fluorid, som forebygger caries
 • Brug en blød tandbørste med mange tætstillede børstehår
 • Børst alle flader på alle tænder – foran, bagpå, i mellemrum og helt op til tandkødet
 • Brug evt. tandtråd, soft-picks eller andet til at holde rent mellem tænderne
 • Begræns dit sukkerindtag
 • Undgå cigaretter, e-cigaretter og snus
 • Vær ekstra grundig med mundhygiejnen, hvis du tager medicin, der giver mundtørhed. Mundtørhed øger bl.a. risikoen for caries.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.21 Sundhed
  Nu hjemtages sygdomsbehandling til Danmark

  Sundhedsstyrelsen udgiver i dag en faglig retningslinje, der beskriver henvisningen af patienter med Essentiel Tremor, også kaldet rystesyge. Det sker i forbindelse med, at det nu er besluttet, at patienter skal kunne behandles med fokuseret ultralyd i Danmark, i stedet for kun i udlandet.

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.