Foto: Shutterstock

Forsikrer danskerne: Intet at være bange for

Nu skal danskernes utryghed manes til jorden.

Du kan trygt gå til tandlæge

Så tydeligt er budskabet fra Tandlægeforeningen, der nu understreger, at landets tandlæger altså fortsat modtager patienter, selvom en stor del af Danmark lige nu igen er lukket. 

"Tandlæger må godt behandle patienter trods nye landsdækkende restriktioner. Tandlæger følger strenge hygiejniske retningslinjer, og du kan derfor fortsat trygt gå til tandlæge," skriver Tandlægeforeningen i en pressemeddelelse - og tilføjer:

"Regeringen har netop præsenteret nye landsdækkende restriktioner på grund af COVID-19. De nye restriktioner har ingen indvirkning på, hvordan tandlæger og klinikpersonale må udføre tandbehandling, da tandlæger er en del af sundhedssystemet. Børne- og ungdomstandplejen i kommunerne holder også åbent, så børn og unge kan gå til tandlæge som normalt."

Skaber bekymring

Tandlæger følger allerede strenge hygiejniske retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen.

Det understreger Tandlægeforeningens formand Susanne Kleist. Hun er bekymret for, at nogle patienter i denne tid afholder sig fra at gå til tandlægen og derfor ikke får opdaget tandsygdom i tide.  

”Det er meget vigtigt, at man fortsat går til tandlæge regelmæssigt, så vi kan forebygge og opdage sygdomme i tænder og mund. Ikke mindst fordi der er sammenhæng mellem sundhed i munden og sundhed i resten af kroppen. Tandlæger følger strenge hygiejniske retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen for at beskytte både patienter og personale, så man kan trygt gå til tandlæge,” lyder opfordringen fra Susanne Kleist.

Patienter skal bruge mundbind og håndsprit, når de går ind på klinikken, og de skal holde god afstand i venteværelset.

Følg gerne disse gode råd

Du kan selv gøre noget for at forebygge sygdomme i tænder og mund:

 • Børst tænder grundigt to gange om dagen i to minutter hver gang (morgen og aften)
 • Brug altid tandpasta med fluorid, som forebygger caries
 • Brug en blød tandbørste med mange tætstillede børstehår
 • Børst alle flader på alle tænder – foran, bagpå, i mellemrum og helt op til tandkødet
 • Brug evt. tandtråd, soft-picks eller andet til at holde rent mellem tænderne
 • Begræns dit sukkerindtag
 • Undgå cigaretter, e-cigaretter og snus
 • Vær ekstra grundig med mundhygiejnen, hvis du tager medicin, der giver mundtørhed. Mundtørhed øger bl.a. risikoen for caries.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.