Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hvad er den sundeste mængde kaffe? Nu har forskningen fundet svaret

Forskning og videnskab

23/04/2024 16:46

J. Bøgen

Hvor mange kopper drikker du i løbet af en dag?

I en kæmpestor undersøgelse har britiske forskere kigget nærmere på knap en halv million briters sundhed, og hvordan den hænger sammen med deres indtag af kaffe.

Og for de af os, der bare ikke kan klare dagen uden en god kop mokka, er der gode nyheder!

Undersøgelsen viste nemlig, at mennesker, der drikker 2 til 3 kopper kaffe om dagen, ser ud til at leve længere og opleve færre kredsløbssygdomme end de, der overhovedet ikke drikker det.

Men det er ikke ensbetydende med, at du bare kan slå dig løs og hælde flere kander ned hver dag.

Tidligere undersøgelser har nemlig vist, at man har en øget risiko for at udvikle demens, hvis man drikker 6 eller flere kopper kaffe om dagen.

Er der forskel på kaffetypens effekt?

Mere interessant er det måske, at forskerne i den store undersøgelse nåede frem til, at du opnår de gavnlige sundhedsvirkninger uanset om du drikker filterkaffe, instant kaffe eller koffeinfri.

"Koffein er den bedst kendte ingrediens i kaffe, men drikken indeholder mere end 100 aktive biologiske komponenter. Det er sandsynligt, at det er nogen af disse komponenter, der giver den positive effekt," siger en af forskerne bag undersøgelsen .

Det kan også være, at det slet ikke er kaffen i sig selv, der spiller den afgørende rolle. Forskerne stiller nemlig spørgsmålstegn ved, om kaffedrikkere måske har en anderledes livsstil end ikke-kafferdrikkere generelt, og at det er det, der gør udslaget.

Uanset hvad tyder alt i hvert fald på, at du uden dårlig samvittighed kan starte dagen med kaffe - uanset om det er med eller uden koffein!

Mest Læste

Annonce