Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Overraskende undersøgelser: Hvis du spiser på disse tidspunkter, mindsker du risikoen for at udvikle hjertesygdomme

Forskning og videnskab

06/01/2024 08:12

J. Bøgen

Ifølge tallene kan tidspunktet for, hvornår du spiser dine måltider, drastisk ændre din risiko for slagtilfælde eller hjerteanfald.

Ifølge nye data kan folk reducere deres risiko for hjerteanfald eller slagtilfælde ved at ændre deres vaner - herunder hvornår de spiser deres måltider.

Forskere siger, at den moderne livsstil har ført til specifikke dårlige spisevaner såsom at spise aftensmad sent eller springe morgenmaden over – angivet af mange som det vigtigste måltid på dagen.

En fransk undersøgelse har vist, at folk, der spiser kl. 9 om morgenen, har seks procent større risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme end nogen, der spiser en time tidligere.

At spise efter kl. 21 var forbundet med en risiko på 28 procent for cerebrovaskulær sygdom - såsom et slagtilfælde - sammenlignet med at spise før kl. 20, især hos kvinder, rapporterer Mirror.

Stort datasæt

Forskningsholdet brugte data fra mere end 103.000 franske mennesker med en gennemsnitsalder på 42 for at undersøge sammenhængen mellem madindtagelsesmønstre og hjerte-kar-sygdom.

Doktor Bernard Srour sagde: "Resultaterne viser, at have et senere første måltid på dagen, såsom at springe morgenmaden over, er forbundet med en højere risiko for hjerte-kar-sygdomme, med en stigning på seks procent i risiko per times forsinkelse.

Og han fortsatte: "For eksempel er en person, der spiser første gang kl. 9, seks procent mere tilbøjelig til at udvikle hjerte-kar-sygdomme end nogen, der spiser kl. 8."

Han siger yderligere, at "når det kommer til det sidste måltid på dagen, er det at spise sent, efter kl. 21, forbundet med en stigning på 28 procent i risikoen for cerebrovaskulær sygdom som slagtilfælde sammenlignet med at spise før kl. 20 – især hos kvinder.

Endelig er en længere periode med natlig faste, hvilket er tiden mellem det sidste måltid på dagen og det første måltid på den følgende dag, forbundet med en reduceret risiko for cerebrovaskulær sygdom, hvilket understøtter ideen om at spise sit første og sidste måltid tidligere på dagen."

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce