Den britiske hærchef beder soldaterne om at indstille sig på at skulle kæmpe i landkrig i Europa. Foto: Shutterstock
Den britiske hærchef beder soldaterne om at indstille sig på at skulle kæmpe i landkrig i Europa. Foto: Shutterstock

Hærchef: "Gør jer klar til at kæmpe mod russerne"

Forsvar

20/06/2022 11:02

J. Bøgen

"Vi er generationen, der skal forberede en hær til at kæmpe i Europa igen," lyder det i ildevarslende brev til de britiske tropper.

"Der er nu en brændende nødvendighed for at skabe en hær, der er i stand til at kæmpe sammen med vores allierede og besejre Rusland i kamp."

Sådan lyder et af budskaberne i et brev fra den britiske hærchef, Sir Patrick Sanders, til de britiske tropper.

Beskeden, som er blevet sendt ud via det britiske forsvars intranet, beder Sanders de britiske tropper om at forberede sig på at kæmpe mod og slå Putins hære i Europæisk landkrig.

Det skriver BBC.

I spidsen for mindste britiske hær i over 300 år

56-årige Sir Patrick Sanders er general og har ledt britiske soldater i Nordirland, Kosovo, Irak og Afghanistan. De sidste tre år har han haft ansvar for alle Storbritanniens specialstyrker.

Han lover i forbindelse med sin indsættelse som øverstkommanderende i den britiske hær, at der skal moderniseres, tropper skal udstationeres oftere, og landets styrker skal være klar til at reagere hurtigere på kriser.

Og det bliver lidt af et projekt, Sanders skal i gang med. Den britiske hær er nemlig blevet ramt af nedskæringer af flere omgange, og i 2025 vil den blot bestå af cirka 73.000 soldater. Det er den mindste britiske hær siden 1714.

Første hærchef i skyggen af landkrig siden 1941

Sir Patrick Sanders er den første leder for generalstaben siden 1941, der leder den britiske hær i skyggen af en landkrig på europæisk jord.

Og krigen i Ukraine har, ifølge Sanders, understreget behovet for, at soldaterne er forberedt på at rykke i krig.

"Ruslands invasion af Ukraine understreger vores kerneformål: At beskytte Storbritannien ved at være klar til at kæmpe og vinde krige på landjorden", skriver han til soldaterne og tilføjer:

"Vi er generationen, der skal forberede en hær til at kæmpe i Europa igen".

Den nyudnævnte general har derfor bedt tropperne om at forberede sig på at kæmpe og slå Putins hære i en europæisk landkrig.

"Det er min altoverskyggende pligt at gøre vores hær så dødbringende og effektiv, som den kan. Tiden er nu, og muligheden er vores at gribe".

Rusland: "Vores gengældelse vil være lynhurtig"

Kreml har flere gange sagt, at den vestlige støtte og militære hjælp til Ukraine skaber en trussel mod Europas sikkerhed.

Blandt andet har talsmanden for Kreml, Dmitrij Peskov, under en pressekonference sagt, at vestens indpumpning af tunge våben i Ukraine truer sikkerheden på kontinentet.

Putin har også været ude og true med russiske reaktioner, hvis krigen på et tidspunkt ikke længere kun er begrænset til Ukraine:

"Hvis nogen har til hensigt at gribe ind i de igangværende begivenheder udefra og skabe strategiske trusler for Rusland, som er uacceptable for os, bør de vide, at vores gengældelsesangreb vil være lynhurtige".

Sådan lød det fra Putin kort efter, at Storbritannien havde meldt ud, at landet ville fordoble støtten til Ukraine - blandt andet i form af tunge våben.

Mest Læste

Annonce