Det gælder om at have ekstra tålmodighed i oppakningen, hvis du skal omkring Burxelles lufthavn og Charleroi lufthavn denne uge. Foto: Shutterstock
Det gælder om at have ekstra tålmodighed i oppakningen, hvis du skal omkring Burxelles lufthavn og Charleroi lufthavn denne uge. Foto: Shutterstock

Lufthavne forventer op til otte timers ventetid fra i dag pga. strejke

Infrastruktur

20/06/2022 09:39

J. Bøgen

To lufthavne forventer timelange ventetider på grund af nationalstrejke mod inflation.

To af Belgiens største lufthavne bliver mere eller mindre lammet fra i dag.

Både Bruxelles lufthavn og Charleroi lufthavn bliver nemlig ramt af den nationale strejke, fagforeningerne har varslet skal starte i dag.

Det skriver flere belgiske medier, heriblandt The Brussels Times, ifølge TV2.

Årsagen til nationalstrejken er, at fagforeningerne vil have den belgiske regering til at gøre mere over arbejderne, der i denne tid er ramt af stigende leveomkostninger på grund af den buldrende inflation.

Mere end 65 procent af mandagens afgange aflyst

The Brussel Times skrev lørdag, at 65 procent af alle mandagens afgange allerede var aflyst. Men det var som sagt lørdag, og forventningen er, at antallet af aflysninger vil stige.

Strejken blev annonceret allerede sidste år, og det er ikke første gang, fagforeningerne er på barrikaderne i 2022. Der har nemlig været lignende strejker i både februar, april og maj.

Lørdag oplyste lufthavnen i Bruxelles, at den forventer op imod otte timers ventetid mandag. Passagerer opfordrer til at finde andre fly.

Offentlig transport i hovedstaden også lagt ned

Den offentlige transport i Bruxelles bliver også ramt af mandagens nationalstrejke, skriver det belgiske medie The Bulletin.

Og da strejken rammer lige oven i uddannelsesstedernes afsluttende eksamener, kan det give store udfordringer. Derfor opfordrer skolerne i Bruxelles eleverne til at gøre deres bedste for at nå frem til eksamen, men at hvis det ikke er muligt på grund af strejken, så er der lavet nødplaner.

Hvad nødplanerne så indebærer, melder historien ikke noget om.

Flere strejker i løbet af ugen

Ud over nationalstrejken mandag bliver lufthavnene også ramt af strejker senere på ugen.

Brussels Airlines' personale og piloter varsler strejker torsdag, fredag og lørdag d. 23. til 25. juni. Ryanairs personale varsler strejker henover weekenden d. 24. til 26. juni.

Ifølge The Brussels Times er det planen, at 525 fly skal lette fra Belgien i den periode, hvor Brussels Airlines' ansatte strejker. Det er uklart, hvor mange fly Ryanair-strejken i Belgien vil påvirke.

Også i Danmark er der varslet omfattende strejker i lufttrafikken. Omkring 1000 piloter fra SAS har varslet strejke med start d. 29. juni.

Mest Læste

Annonce