Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rystende melding hinsidan: Alle bør være klar til krig

Forsvar

09/01/2024 05:55

J. Bøgen

Mener du, vi også skal være det i Danmark?

En ting er, at der er krig i Ukraine og i Mellemøsten.

Men krig kan også komme til at bryde ud i Norden, og derfor bør alle svenskere agere for at gøre landets modstandskraft stærkere.

Så markant lyder meldingen fra Sveriges civilforsvarsminister, Carl-Oskar Bohlin, da han talte til en forsvarskonkurrence søndag.

Det skriver svenske Aftonbladet.

Mere præcist mener han, at oprustningen af det svenske forsvar går for langsomt, ligesom han også bad privatpersoner tænke over, hvordan de hver især kan hjælpe til med at styrke landets modstandskraft.

For eksempel spurgte han retorisk, om man som privatperson har overvejet at være med i en frivillig forsvarsorganisation - og hvis man ikke har tænkt over det endnu, er det på tide, man tager stilling.

Bakkes op af øverskommanderende

Politiker har jo som bekendt en tendens til nogle gange at overdrive eller underdrive en given situation, men civilforsvarsministeren bliver bakket op af den øverstkommanderende i det svenske forsvar.

Michael Bydén, som han hedder, opfordrer til, at man som enkeltperson begynder at forberede sig på eventuel krig mentalt. Her opfordrer han til at se på nyhedsdækningen fra Ukraine og stille selv de svære spørgsmål i forhold til, om man har alt på plads, og hvad man eventuelt kan/vil gøre, hvis det værste skulle ske, siger han til svensk TV 4.

Det er, ikke overraskende, truslen fra Rusland, der har fået de to markante skikkelser til at komme med de opsigtsvækkende udmeldinger.

På statsplan har Sverige gjort meget for at styrke svenskernes sikkerhed, da der både er blevet investeret i forsvaret, ligesom det kun er et spørgsmål om formaliteter, før landet bliver optaget i forsvarsalliancen NATO.

Mest Læste

Annonce