Foto: Steen Brogaard

Går af: Nu sætter Inger Støjberg ord på sin fremtid

Sent tirsdag gik hun af som næstformand for Venstre, nu reagerer hovedpersonen selv.

Tirsdag udspillede sig flere dramaer på samme tid. 

Samtidig med at statsminister Mette Frederiksen (S) indtog podiet på det tv-transmitterede pressemøde, hvor statsministeren offentliggjorde, at Danmarks nedlukning forlænges med yderligere to uger, så satte forretningsudvalget i Venstre sig til bords for at diskutere en højdramatisk sag. 

Den seneste tids gnidninger mellem partiets formand Jakob Ellemann-Jensen (V) og næstformand Inger Støjberg (V) havde inden da nået et foreløbigt højdepunkt, da formanden søndag i Jyllands Posten fortalte, at Venstre støtter en rigsretssag mod Inger Støjberg, såfremt den uvilidge advokatundersøgelse - der er færdig i starten af  januar - peger på, at Støjberg skulle have gjort noget ulovligt. 

Tirsdag var der så indkaldt til møde, hvor det skulle afgøres hvem af de to politkere, som partiet vil satse på i fremtiden. 

Sådan ser fremtiden ud lige nu

Det endte med at være Jakob Ellemann-Jensen, der vandt den armlægning. 

Sidst på aftenen stod det klart, at den tidligere minister og stemmesluger for partiet Inger Støjberg (V) ikke længere er næstforman i  Venstre. Siden har der allerede været spekuleret meget i, hvad den tidligere næstformands fremtid bringer. Både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har - af kommentatorer og analytikere - været nævnt som partier, der kunne have en interesse i at bringe Inger Støjberg ombord. 

Nu sætter hovedpersonen selv ord på, hvad fremtiden bringer. Det sker i et interview med DR. 

"Jeg skal lige vende skråen," udtaler Inger Støjberg, inden hun fortsætter::

"Jeg skal lige overveje, hvad der nu skal ske - det synes jeg egentlig også er fair nok, fordi det kom som noget af en overraskelse for mig det her. Så jeg skal lige tænke mig om i et stykke tid."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.