Foto: Steen Brogaard

Går af: Nu sætter Inger Støjberg ord på sin fremtid

Sent tirsdag gik hun af som næstformand for Venstre, nu reagerer hovedpersonen selv.

Tirsdag udspillede sig flere dramaer på samme tid. 

Samtidig med at statsminister Mette Frederiksen (S) indtog podiet på det tv-transmitterede pressemøde, hvor statsministeren offentliggjorde, at Danmarks nedlukning forlænges med yderligere to uger, så satte forretningsudvalget i Venstre sig til bords for at diskutere en højdramatisk sag. 

Den seneste tids gnidninger mellem partiets formand Jakob Ellemann-Jensen (V) og næstformand Inger Støjberg (V) havde inden da nået et foreløbigt højdepunkt, da formanden søndag i Jyllands Posten fortalte, at Venstre støtter en rigsretssag mod Inger Støjberg, såfremt den uvilidge advokatundersøgelse - der er færdig i starten af  januar - peger på, at Støjberg skulle have gjort noget ulovligt. 

Tirsdag var der så indkaldt til møde, hvor det skulle afgøres hvem af de to politkere, som partiet vil satse på i fremtiden. 

Sådan ser fremtiden ud lige nu

Det endte med at være Jakob Ellemann-Jensen, der vandt den armlægning. 

Sidst på aftenen stod det klart, at den tidligere minister og stemmesluger for partiet Inger Støjberg (V) ikke længere er næstforman i  Venstre. Siden har der allerede været spekuleret meget i, hvad den tidligere næstformands fremtid bringer. Både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har - af kommentatorer og analytikere - været nævnt som partier, der kunne have en interesse i at bringe Inger Støjberg ombord. 

Nu sætter hovedpersonen selv ord på, hvad fremtiden bringer. Det sker i et interview med DR. 

"Jeg skal lige vende skråen," udtaler Inger Støjberg, inden hun fortsætter::

"Jeg skal lige overveje, hvad der nu skal ske - det synes jeg egentlig også er fair nok, fordi det kom som noget af en overraskelse for mig det her. Så jeg skal lige tænke mig om i et stykke tid."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.