Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dagsfrost og isnende nætter: Sådan bliver vejret i weekenden

Generelle nyheder

01/12/2023 07:19

J. Bøgen

Der er fin mulighed for en god snekamp!

Det' sørme, det' sandt, december!

Ja, nu er vi (endelig) nået til årets sidste måned, og det er på tide at tænde kalenderlys, se et utalt af julekalendere, tænke i gaveønsker og meget andet.

Mange af os har nok en hvid jul på ønskelisten, og hvis starten på måneden er nogen som helst indikation for, hvordan chancerne for hvid jul er, må man sige, det er ser godt ud i store dele af landet.

For sneen kommer med stor sandsynlighed til at blive liggende.

Dagsfrost og isnende nætter

Ifølge DMI byder fredag på skyet vejr med enkelte snebyger, men der er også mulighed for lidt eller nogen sol engang imellem. Temperaturerne svinger fra 1 grads varme til 4 grders frost, og i nat bliver det endnu koldere.

For når vi er gået på weekend byder vejret på mest skyet og enkelte snebyger, men med temperaturer helt ned mellem 5 og 10 graders frost.

Det betyder også, at der er risiko for sne- og isglatte veje i hele landet - en advarsel, der kommer til at gælde hele weekenden.

Lørdag byder nemlig også på spredte snebyger, dog med chance for lidt eller nogen sol, men temperaturerne vil svinge fra frysepunktet og ned til 4 graders frost igen.

Lørdag aften og natten til søndag ligner en gentagelse af natten til søndag, dog med den risiko, at det lokalt kan blive endnu koldere end de -10 grader.

Søndag vil give lidt eller nogen sol med enkelt snebyger og temperaturer mellem frysepunktet og 3 graders frost. Aftenen og natten til mandag bliver mest tørt og til dels klart, og temperaturerne ligner en gentagelse af de to foregående nætter.

Mest Læste

Annonce