Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Efter fredagens snevejr: Sådan bliver vejret i weekenden

Generelle nyheder

09/02/2024 06:09

J. Bøgen

Det bliver en lang omgang i dag ...

En front rammer i dag Danmark sydfra, og det betyder, der gradvist kommer sne til hele landet.

Kombineret med kraftig vind, vil det flere stede kunne minde om reel snestorm, men da sneen vil falde over 12-18 timer, ligesom der også er tvivl om mængden af fygning, vil det efter al sandsynlighed ikke blive en snestorm i meteorologisk forstand.

Ikke desto mindre bliver det en omgang, vi kommer til at kunne mærke, men hvad venter der på den anden side?

Fredag

Ifølge DMI starter fredag ud med lidt stedvis sol i den nordlige del af landet, men ellers bliver det overskyet, inden snevejret begynder at krybe op over landet fra syd. Sidst på dagen går sneen over i slud eller regn sidst på dagen. Temperaturerne dagen igennem vil ligge mellem 2 graders frost og 2 graders varme, og vinden tager til, så den bliver jævn til hård (ved kyster med pålandsvind får mand kuling med vindstød af hård kuling).

Om aftenen og natten fortsat nedbør mange steder, i den sydlige del af landet nok som regn eller slud, ellers som sne eller tøsne. I den nordvestlige del af landet får man stedvis snefygning. Temperaturerne holder sig mellem 2 graders frost og 2 graders varme, og vinden bliver frisk til kuling.

Lørdag

Weekendens første fridag starter overskyet og med ret udbredt nedbør, mod nord først som sne, ellers mest som regn eller slud. Efterhånden begynder det at klare op fra syd, og det vil brede sig til hele landet i løbet dagen.

Aftenen og natten til søndag blvier overskyet og stedvist tåget, men til gengæld får vi tørvejr. Temperaturerne tager et lille trin op og vil holde sig mellem frysepunktet og 5 graders varme. Vinden holder dog ved og bliver jævn til hård, ved kysterne stedvist med kuling.

Søndag

Weekenden slutter med en overskyet dag med lidt regn hist og her, og måske stedvis dis eller tåge. Temperaturerne kommer til gengæld mærkbart op og vil ligge mellem 3 og 8 grader, selvom det nok vil føles koldere, da vinden bliver jævn til hård.

Om aftenen og natten mandag bliver det overskyet og med udbredt regn fra sydvest, i de nordvestlige egne måske slud eller tøsne. Temperaturerne ryger lidt ned til mellem 1 og 5 grader, og vinden aftager og bliver let til frisk fra øst.

Mest Læste

Annonce