Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fordele ved sommertid: Sådan sparer du tusindvis af kroner

Generelle nyheder

31/03/2024 11:41

Kathrine Frich

Det er ikke alle der er lige begejstrede for skiftet, men vi spare faktisk penge på det.

Eksperter har vurderet, at du kan lave store besparelser, hvis du ændrer vaner netop nu.

Det skriver The Sun

Energidoktor Steve Buckley, fra energispareappen Loop, mener, at det er muligt at spare over 4000 kr. i forbrug, ved at følge et par enkle trin, hvis du ser urets ændring som et afskæringspunkt for højt energiforbrug i dit hjem.

Han sagde: "At urene går fremad, er et signal om at forårsrense dit energiforbrug for at sikre, at du kun bruger det, der er nødvendigt på dine energiregninger." 

1. Sluk for din varme - spar 745 kr.

Fra slutningen af marts har temperaturerne generelt en tendens til at stige, hvilket betyder, at der ikke burde være så meget behov for at sætte opvarmningen på.

Nogle dage og aftener kan selvfølgelig stadig være lidt kølige, og når vinteren kommer ud, har vi måske for vane at skrue op for termostaten.

Men hvis du i stedet gør dig umage med at tage en trøje på eller krølle sammen med en varmedunk på sofaen fra dette tidspunkt og frem til næste vinter, er besparelsen betydelig.

Tidligere undersøgelser foretaget af Loop viste, at mange mennesker holder deres varme tændt indtil slutningen af april.

Hr. Buckley sagde: "Det er meget nemt at glemme at ændre det, når vejret bliver varmere, især hvis din opvarmning er en automatisk timer."

Hvis du har tændt for opvarmningen i en time om dagen, estimeres det at slukke for den nu, så du kan spare 10% af dit gasforbrug i april - det er en gennemsnitlig besparelse på 745 kr., ifølge hr. Buckley.

Det øgede dagslys og solskin giver dig også mulighed for naturligt at opvarme dit hjem ved at åbne gardiner og lade solen komme ind og varme værelserne op i løbet af dagen.

Lukning af gardiner, så snart det bliver mørkt, hjælper med at holde varmen inde til de køligere aftener.

Hr. Buckley sagde: "Der er en mulighed for at spare ved at minimere opvarmningen af dit hus om morgenen, da det naturligt vil varme op i løbet af dagen i foråret, efterhånden som dagene bliver varmere og lysere."

 

2. Tjek din termostat - spar 1260 kr.

Hvis din varme er tændt, skal du sørge for at tjekke din termostat.

Hvis temperaturen er indstillet for højt, er der risiko for, at din opvarmning kører unødigt.

Hr. Buckley sagde: "Hvis du ikke er klar til at slukke helt for din opvarmning, kan det også resultere i besparelser ved at skrue ned for din termostat med så lidt som en grad, hvilket reducerer gasforbruget med 10 %."

Hvis du kan skrue yderligere ned, fra for eksempel 21 til 18 grader, kan du spare omkring 30 %, hvilket er omkring 1260 kr. for en gennemsnitsbolig hvert år, har eksperten beregnet.

 

3. Sluk lyset - spar 134 kr.

Det bliver nemmere at slukke lyset med længere dage.

Ikke at bruge lys i en time om dagen giver en besparelse på omkring 134 kr. i løbet af sommeren, ifølge hr. Buckley.

Spar endnu mere ved at skifte til energieffektive LED-pærer.

Hr. Buckley tilføjer: "Sørg for, at du justerer alle lys, der er på automatiske timere for at drage fordel af det ekstra naturlige lys, og foretag skiftet til LED'er så hurtigt som muligt - det er den velkendte no-brainer."

Hvis du har udendørs belysning, kan du overveje at skifte til alternativer som solenergi, der stadig vil oplyse haven uden at dræne energi.

 

4. Sæt tørretumbleren på pension - spar 820 kr.

Det varmere vejr gør det meget nemmere at tørre tøj udenfor, hvilket betyder, at du kan lade være med at bruge din tørretumbler i et par måneder.

Dette kan spare en 820 kr., ifølge Loop.

Selv at slippe af med opvarmede tørretumblere i løbet af sommermånederne vil give besparelser.

Se på vejrudsigten, og prøv at time vasketøjet omkring solrige dage for at få mest muligt ud af denne gratis måde at tørre tøj på.

 

5. Stop medlemskabet af fitnesscenteret - spar 1120 kr.

Bedre vejr betyder, at det er langt mere tiltalende at træne udendørs.

At gå en tur eller få mest muligt ud af træningsudstyr i din lokale park kan også spare dig penge.

Der er også masser af gratis træningsapps, fyldt med træningsøvelser, der kan laves udenfor.

Typiske fitnessmedlemskaber kan nemt være 370 kr. om måneden eller mere.

Selvom du bare dropper træningscenteret i juni, juli og august, kan det betyde en besparelse på 1120 kr.

Ikke kun vil du spare penge, men den friske luft vil sandsynligvis også hjælpe med at forbedre dit humør.

Mest Læste

Annonce