Foto: Screenshot, Google Maps
Foto: Screenshot, Google Maps

Klinik erklæret konkurs - og kunderne mister ikke kun deres penge

Generelle nyheder

03/03/2024 07:18

J. Bøgen

Det er godt nok tragisk.

Gennem de seneste år er der blevet sat et enormt fokus på fertilitet, og hvor svært det kan være for nogle danskere at få børn. Hvert år søger utallige mennesker mod private fertilitetsklinikker med håbet om, at disse kan bistå dem i deres dybfølte ønske om at blive forældre.

Disse klinikker repræsenterer en stråle af håb for mange, der drømmer om at bringe et barn til verden, hvor klinikkernes avancerede fertilitetsbehandlinger kan være en hjælp på rejsen mod forældreskab.

I hjertet af København, på den historiske Store Kongensgade, ligger Danfert & Stork Fertilitetsklinik, som indtil for nylig var et håbets lys for mange barnløse par. Men den seneste tid har vendt op og ned på tilværelsen for hundredvis af håbefulde kommende forældre.

En telefonsvarerbesked afslører den nedslående nyhed: "Det er med tungt hjerte, at jeg må meddele, at Danfert og Stork den 29. februar 2024 har søgt om konkursbegæring."

Det skriver B.T.

Store konsekvenser for barnløse par

Denne besked markerer et brat og uventet fuldstop for mange par, der enten er midt i behandlingsforløb eller har deres livsdrømme opbevaret i form af nedfrosne æg på klinikken.

Den direkte årsag til klinikkens fald er ifølge et automatsvar fra direktør Rie Koldorf en blanding af faldende patienttal og økonomisk underskud.

På trods af personalets store indsats og forskellige tiltag, lykkedes det ikke at vende skuden.

Det økonomiske morads synes at have dybe rødder. B.T. har tidligere rapporteret om klinikkens økonomiske vanskeligheder, med et underskud på hele 55 millioner kroner i det seneste regnskabsår. Revisionen har peget på overtrædelser af både hvidvaskningsloven og regler om aktionærlån.

Skatterådgiver Michael Egholm udtrykker mistanke om tidligere regnskabsmanipulation, idet der ikke synes at være grundlag for den massive nedskrivning af goodwill med 52 millioner kroner, især når bruttofortjenesten faktisk var steget med tre millioner kroner året før.

Har hjulpet flere tusinde børn til verden

Den tragiske ironi ligger i, at Danfert & Stork på sin hjemmeside har præsenteret sig som en succesfuld klinik, der har hjulpet mere end 8.600 børn til verden.

Nu står kunderne tilbage uden svar på, hvad der vil ske med deres drømme, penge og biologiske materiale. På trods af adskillige forsøg fra B.T. på at få en kommentar, forbliver mange spørgsmål ubesvarede, herunder fremtiden for de nedfrosne æg og de økonomiske rettigheder for de berørte par.

Denne situation efterlader ikke kun en række økonomiske og juridiske spørgsmål men også en dyb følelse af tab og usikkerhed blandt dem, der så deres største håb for fremtiden fordufte over natten.

Mest Læste

Annonce