Han sagde, de ville gøre det “stille” efter at have reduceret byen til en nuklear ødemark.
Lige nu læser andre
Han sagde, de ville gøre det “stille” efter at have reduceret byen til en nuklear ødemark.
Hvad sker der?

Vladimir Solovjov, Ruslands førende statsstyrede TV-propagandist, har vakt vrede med en dyster udtalelse i landsdækkende tv.
Her påstod han, at russiske tropper på sigt vil “stille og roligt” etablere en garnison i Berlin – efter at have forvandlet byen til en “nuklear ødemark”.
Et nyt lavpunkt i russisk retorik

Med synlig fryd udtalte Solovjov, at Rusland ville afvente, til strålingsniveauerne igen var sikre, før de indsatte en lille, permanent styrke i den tyske hovedstad.
Læs også
Han tilføjede, at en større tilstedeværelse ikke ville være nødvendig, da “man ikke har brug for en stor garnison i en nuklear ødemark.”
Diplomatiske kanaler tørrer ud

Solovjovs udfald kommer netop som den tyske forbundskansler Friedrich Merz erklærede, at alle diplomatiske muligheder for at afslutte krigen i Ukraine nu var udtømt.
Hans udtalelser ligger i tråd med Moskvas stadig mere aggressive tone, mens krigen trækker ud uden udsigt til en løsning.
Ubegrundede beskyldninger om Nord Stream-sabotage

I samme udsendelse anklagede Solovjov uden belæg Tyskland for at stå bag eksplosionerne på Nord Stream-gasledningerne i 2022.
Eksplosionerne skabte store forstyrrelser i Europas energiforsyning, og de fleste vestlige lande har peget på Rusland som ansvarlig – noget Moskva fortsat benægter.
Også angreb på kabler i Østersøen nævnt

Solovjov stoppede ikke ved Nord Stream. Han henviste også til påstande om, at Rusland skulle have beskadiget undersøiske kommunikationskabler i Østersøen – for derefter at vende det hele om og anklage Tyskland for de påståede handlinger.
Propagandahåndbogen i fuldt sving

De absurde anklager følger et velkendt mønster i russiske statsmedier: så tvivl, flyt skylden og skab frygt.
Solovjovs udsendelser fungerer ofte som platform for Kreml-godkendte budskaber, spækket med trusler og fordrejet historieskrivning.
Historien forvrænges for at retfærdiggøre aggression

I sin tale fremførte Solovjov, at Tyskland historisk set har udvist fjendtlighed mod Rusland, og han forsøgte at indlejre nutidens spændinger i et større historisk narrativ.
Det er en strategi, han har brugt før – at forankre nutidens konflikter i en selektiv tolkning af fortiden.
En lang tradition for provokation

Solovjov er berygtet for sin stærkt provokerende stil, hvor han kombinerer aggressiv nationalisme, konspirationsteorier og åbenlys intimidering.
Han er en nøglefigur i Ruslands desinformationsapparat og er kendt for at overdrive eller opdigte påstande for at samle opbakning internt og aflede opmærksomheden fra Kremls egne handlinger.
Atomtrusler som gennemgående tema

Siden invasionen af Ukraine i 2022 har Rusland gentagne gange henvist til sit atomarsenal som en trussel.
Præsident Vladimir Putin har selv advaret Vesten mod at blande sig eller sende våben – med henvisning til, at Rusland vil bruge “alle nødvendige midler” til at forsvare sin suverænitet. En formulering, der bredt er blevet opfattet som en nuklear trussel.
Europas voksende splittelse

Solovjovs trusler kommer på et tidspunkt, hvor Europas geopolitiske splittelser bliver stadig dybere.
Selvom Kremls påstande savner troværdighed, er den aggressive retorik tydeligvis rettet mod at skabe frygt i Vesten og fastholde Moskvas trodsige position, mens krigen i Ukraine fortsætter uden ophør i sigte.