Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sidste uge inden juleaften: Sådan bliver vejret

Generelle nyheder

18/12/2023 05:10

J. Bøgen

Mon vi får hvid jul i år?

Vi er inde på opløbsstrækningen når det gælder nedtællingen til juleaften, og de sidste opgaver på arbejdet skal klares, inden de sidste julegaver skal købes og julemiddagen kan begynde at blive planlagt.

Spørgsmålet er jo så, hvad for noget vejr, men skal køre rundt i, når man skal ordne de sidste indkøb, eller for den sags skyld skal køre på juleferie.

Nu begynder vi for alvor at kunne se et billede tegne sig i forhold til, hvordan vejret bliver juleaften, men lad os starte med at se på de første tre dage af denne uge.

Gråt og plus

Ifølge DMI bliver i dag, mandag, overskyet, diset og i perioder regnfuld med temperaturer mellem 7 og 10 grader. Vinden vil være jævn til frisk, men ved kysterne kan man stedvis opleve hård vind.

I aften fortsætter det skyede vejr med regn og byger mange steder, men i løbet af natten vil det klare op, så vi for det meste får tørvejr. Temperaturerne tager kun et lille nøk ned og vil ligge mellem 5 og 8 grader.

Tirsdag står vi op til tørt vejr og nogen sol i den nordlige del af landet, men generelt kan man godt regne med skyer og mulighed for regn i løbet af dagen, særligt i de sydlige egne. Temperaturerne vil ligge og svinge omkring de 6 grader, og med let til frisk vind de fleste steder vil det kunne føles som relativt mild dag.

Om aftenen holder det mest tørt med halvskyet eller skyet vejr, dog med risiko for regn i de sydlige egne, hvor man også vil få flere skyer end ellers. Det fortsætter i løbet af natten, hvor hele landet kan se frem til et tungere skydække og en del byger, som især i Jylland kan være med slud. Temperaturerne ryger ned mellem 2 og 5 grader.

Onsdag bliver en dag præget af byger, som kan være med både slud og hagl. Der vil dog også være mulighed for lidt eller nogen sol engang imellem.

Temperaturerne vil ligge mellem 3 og 6 grader, og om aftenen bliver det igen skyet med enkelte byger, der kan være med slud - indtil der kommer mere udbredt regn ind over landet vestfra.

Natte-temperaturerne vil være nogenlunde de samme som dagstemperaturerne.

Hvad med den hvide jul?

Prognoserne rækker nu så langt frem i tid at vi har et bud på vejret juleaften, og hvordan arter vejret sig så i næste weekend? Er der udsigt til hvid jul?

Ifølge de nyeste prognoser er der en relativt god chance for at snebyger kan give lidt sne der lægger sig flere steder i landet, men detaljerne er naturligvis fortsat usikre.

Kun et par graders forskel i temperatur kan afgøre om der frem til juleaften vil komme snebyger eller kun regn- og sludbyger. Den seneste temperaturprognose for den 24. december giver dagtemperatur mellem 2 graders frost og 3 graders varme, og om natten ned mellem frysepunktet og ca. 5 graders frost.

Mest Læste

Annonce