Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skat har lavet stor fejl: Tjek din forskudsopgørelse for at undgå skattesmæk

Generelle nyheder

20/11/2023 09:29

J. Bøgen

Det kan løbe op i 50.000 kroner!

I sidste uge blev der åbnet for forskudsopgørelsen for 2024, og hundredetusindvis af danskere har allerede været inde for at tjekke den.

For første gang nogensinde kan man nemlig se sin boligskat indregnet i forskudsopgørelsen, og med det kaos, der har været omkring de nye ejendomsvurderinger de seneste år, er der ikke noget at sige til, mange boligejere vil have et indblik i, hvad de kommer til at skulle betale.

Men selv hvis du ikke er boligejer, gør du klogt i at få tjekket din forskudsopgørelse igennem. To potentielle fejl kan nemlig ende med at koste dig et astronomisk skattesmæk på hele 50.000 kroner.

Sådan lyder det fra forbrugerøkonom i Sydbank, Ann Lehmann Erichsen, ifølge B.T..

Dele egne erfaringer

Forbrugerøkonomen deler nemlig ud af sine egne oplevelser med forskudsopgørelsen, og hun opdagede blandt andet, at hendes ejendomsværdiskat på omkring 20.000 kroner slet ikke var inkluderet i opgørelsen.

Hun kontaktede Skat, fejlen blev rettet, og hun fik tilsendt en revideret forskudsopgørelse.

Der skulle dog ikke gå lang tid, før hun måtte bede om en ny version, for der var også en anden fejl.

Ann Lehmann Erichsen sammenlignede nemlig den reviderede opgørelse med den oprindelige, og her oppdagede hun, at grundskylden ikke var indregnet i det totale grundlagt - en mangel, der kunne have givet hende en ekstra skatteudgift på omkring 50.000 kroner.

“Da jeg betaler 30.000 kroner i grundskyld, har den samlede fejl altså været på 50.000 kroner. Det er jeg glad for, at jeg opdagede, da jeg ellers kunne have fået en kæmpe efterskat i foråret 2025”, siger hun.

Undgår ubehagelig overraskelse

Ann Lehmann Erichsen indrømmer, at det kan virke underligt, at hun ligefrem kontakter Skat og beder om at betale 50.000 kroner mere i skat. Men hun ville hellere have styr på tingene.

For da man ikke kan undgå at betale skat, ville hun i stedet være endt med et ubehageligt skattesmæk på omkring 50.000 kroner, når det på et tidspunkt var blevet opdaget.

Hun undrer sig dog også over, at ejendomsværdiskatten helt er blevet udeladt fra opgørelsen, og hvordan systemet kunne overse noget så vigtigt som grundskylden - særligt når det faktisk blev nævnt andre steder i opgørelsen.

Skattestyrelsen bekræfter, at der er fejl i "et mindre antal" forskudsopgørelser i forhold til skatteberegningen. Det skulle eftersigende være en teknisk fejl, som skulle være blevet løst i den forgangne weekend.

Forbrugerøkonomen påpeger afslutningsvis, at mange nok ikke vil opdage fejlen, medmindre de er meget inde i boligskatterne.

Mest Læste

Annonce