Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sneen vil blive liggende: Så koldt bliver det allerede fra i nat

Generelle nyheder

04/01/2024 10:41

J. Bøgen

Brrr!

I går var det størstedelen af Jylland, der blev ramt.

I dag har snevejret bevæget sig længere mod syd og øst, og nu er det i høj grad Fyn, Sjælland og Bornholm, der bliver ramt af den snestorm, som har fået navnet Henk (helt præcist er det lavtrykket, der forårsager stormen, der har fået det navn).

Det betyder risiko for sne- og isglatte veje i stort set hele landet, og det er ikke noget, der overstås lige foreløbig.

For når sneen er stoppet med at falde, bliver det koldt. Rigtig koldt.

Dobbeltcifrede frostgrader

Ifølge DMI vil der í dag fortsat falde lidt sne, ligesom der også vil være snefygning, mange steder, men som dagen skrider frem, bliver det overvejende tørvejr, undtaget på Bornholm, som kan se frem til skyet med sne stort set hele dagen.

Dagtemperaturerne ligger mellem frysepunktet og ned til 5 graders frost, men i aften og i nat, hvor vi får perioder med klart vejr og kun enkelte snebyger, bliver det for alvor koldt.

Temperaturerne ryger ned mellem 2 og 9 graders frost, men lokalt kan man komme helt ned på 13 graders frost. Det er langt under den temperatur, hvor salt virker til at afhjælpe isglatte veje og fortove, så det gælder virkelig om at passe på, hvis man bevæger sig ud.

Generelt går vi en kold slutning af ugen i møde, i hvert fald i nattetimerne. Dagtemperaturerne vil i morgen ligge mellem frysepunktet og 7 graders frost, inden de om aftenen ryger ned mellem 2 og 8 graders frost, lokalt helt ned til mellem 8 og 13 graders frost.

Og det er altså det mønster, vi kan forvente os af resten af ugen, hvor der vil være udbredt dagsfrost og nattefrost helt ned til -15 grader lokalt.

Mest Læste

Annonce