I januar 2019 blev H.C. Mathiesen sigtet for embedsmisbrug af Forsvarets Auditørkorps, men først i maj i år kom han for Byretten i Viborg. Arkivfoto: Shutterstock

Hærchef har hævet millionhyre i næsten to år

Tidligere generalmajor og hærchef ved det danske forsvar Hans-Christian Mathiesen blev i går idømt tre måneders fængsel for forsøg på embedsmisbrug. Som følge af sagen, der så dagens lys i efteråret 2018, blev han sendt hjem fra sit virke. Men hans millionhyre er fortsat med at tikke ind på kontoen.

Tre måneders fængsel.

Den tidligere hærchef og hans advokat gik ellers efter frifindelse eller højst en bødestraf. Sådan endte det ikke. I stedet kan den tidligere hærchef glæde sig over, at han på trods af de alvorlige sigtelser mod hans virke i toppen af det danske forsvar har fået sin løn hver måned. Det er på trods af, at han har været sendt hjem på grund af sagen i de sidste 22 måneder.

Læs også: Hærchef ska tre måneder i fængsel

I 2019 hævede Hans-Christian Mathiesen lidt over en million kroner i årsløn, selvom han som følge af sin suspendering ikke var på arbejde en eneste dag i hele 2019. Det skriver Ekstra Bladet.


Samlet set har dsen tidligere hærchefhævet 1,8 millioner kroner i løn, siden han blev suspenderet af Forsvaret i efteråret 2018.

Indtil marts i år lød hans gennemsnitlige månedsløn på lidt over 83.000 kroner. Herefter og indtil nu fået en månedsløn på omkring 57.000 kroner.

Dømt for forsøg på embedsmisbrug

I går- mandag den 24. august - blev den tidligere hærchef Hans-Christian Mathiesen idømt tre måneders ubetinget fængsel for forsøg embedsmisbrug. Dermed skærpede Landsretten dommen fra Byretten i maj, der kun lød på to måneders fængsel. 

Hans-Christian Mathiesen var tiltalt for at have overtrådt straffelovens § 155 om misbrug i offentlig tjeneste. Han blev ikke dømt for embedsmisbrug, som det var tilfældet i Byretten -  men for forsøg på embedsmisbrug. Alligevel fandt Landsretten, at den tidligere hærchef skulle en måned mere i fængsel, end Byretten vurderede. 

Læs også: I dag falder der dom over hærchef

Hans-Christian Mathiesen havde blandt andet ændret på optagelseskravene for optagelse på to eftertragtede uddannelser i Forsvaret. Helt konkret havde han i et tilfælde fjernet et kravet om erfaring fra internationale missioner, så hans daværende kæreste, der i dag er hans kone, kunne blive optaget uden at have været udsendt på en international mission.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.