Herlev glæder sig til letbanen

Det bliver væsentligt lettere at komme til og fra Herlev med kollektiv transport, når letbanen bliver en realitet, og den vil bringe liv og udvikling til byen.

Det var konklusionen, da regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) mødtes med Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) og hospitalsdirektør for Herlev og Gentofte Hospital, Klaus Lunding for at drøfte perspektiverne for letbanen. Hospitalet i Herlev lagde rammen for drøftelsen om letbanen, da et af letbanens stop kommer til at ligge her.

- Letbanen vil være med til at binde Herlev sammen med resten af Hovedstaden. Den giver et godt alternativ til bilen for alle de mennesker, der bor og arbejder i Herlev og hver dag skal frem og tilbage, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Der er et stort udviklingspotentiale for de byer, der ligger langs den kommende letbane.

- Herlevborgerne vil se en by, der vokser som konsekvens af letbanen. Vi vil få flere boliger og flere arbejdspladser. En bedre kollektiv trafikbetjening vil være et plus for den kæmpe store arbejdsplads, som hospitalet er. Der er også hele vækstperspektivet, når det gælder for vores bymidte og erhvervskvarteret, hvor private investorer står i kø for at være med, siger Thomas Gyldal Petersen.

Letbanen vil også få stor betydning for de over en halv mio. ambulante patienter, der hvert år skal til og fra hospitalet i Herlev. Der er masser af udvikling i gang på hospitalet, hvor der både bygges nyt Akuthus, Kvinde-Barn Center og Steno Diabetes Center Copenhagen.

Hospitalsdirektør Klaus Lunding ser frem til, at letbanen får stop ved hospitalet, fordi det får betydning for de mange mennesker, der benytter hospitalet.
- Vi kan kun bifalde, at der kommer en letbane. Det vil gøre det langt nemmere for både patienter, pårørende og medarbejdere at benytte offentlig transport til hospitalet, siger hospitalsdirektør Klaus Lunding.
Letbanen får fire stop i Herlev kommune. Den kommer til at køre langs Ring 3 fra Ishøj til Lyngby og Den kører efter planen sin første tur i 2023.

Region Hovedstaden på DenOffentlige.dk Region Hovedstaden står for behandling, uddannelse og forskning inden for borgernes sundhedsvæsen, og sammen med andre udvikler vi hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden har særlige opgaver ...
Aktivitet: Artikler: 176 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.