Foto: Shutterstock

"Hjælp os": Alvorlig corona-opfordring til danskerne

Der er netop blevet offentliggjort en corona-opfordring, der gælder alle danskere.

Hver dag bliver mange borgere testet for coronavirus, men ikke nok. Det får nu sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) til at komme med en opfordring til danskere i alle dele af landet. 

Det sker i et opslag, som sundheds- og ældreministeren har offentliggjort på sin profil på Facebook. 

"Jeg får meldinger på, at danskernes brug af test går opad i de her dage. Det er så godt, for det betyder, at vi får styrket vores vigtigste våben mod smitten," skriver sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, inden han tilføjer:

"Tak til alle jer, der husker at lade jer teste jævnligt."

Test er særlig vigtige i øjeblikket, da sundhedsmyndighederne holder ekstra godt øje med to nye varianter af coronavirus. Det drejer sig om den variant, der forventes at blive den dominerende i Danmark i løbet af foråret samt den sydafrikanske. Indtil videre har vi kendskab til et smittetilfælde med den sydafrikanske her i landet, men den er ligeledes tilstede i flere af vores naboelande.  

Har besked til danskerne

Magnus Heunicke har dog også en besked til de danskere, der endnu ikke har ladet sig pode. 

"Og til dig, der tøver: Vi anbefaler test mindst en gang om ugen, hvis du møder andre mennesker på feks job. Det gælder alle typer job. Og så er der yderligere meget mere testning på en del arbejdspladser, bla i sundhedsvæsen og ældrepleje," oplyser Magnus Heunicke. 

Ministeren deler desuden et tip til danskere, der står foran en corona-test. 

"Jeg fik taget endnu en test her til morgen. Tak til Helle og Mette for indsatsen og for, at jeg var i gode hænder. Mit tip er: Træk vejret stille og roligt, så er det overstået. Og så får du svar på, om du er en del af en smittekæde."

Han understreger deusden, at testen var negativ, inden sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke kommer med sin opfordring:

"Hjælp os, tag en test. Tak," afslutter Magnus Heunicke opslaget. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne