Foto: Shutterstock

Høje smittetal får konsekvenser: Nu lukker kommune

På grund af høje smittetal lukker Hørsholm Kommune og dele af det lokale erhvervsliv midlertidigt ned.

Fredag meldte Hørsholm Kommune ud, at på grund af for høje smittetal lukker kommunen ned.

Nedlukningen trådte i kraft i går, søndag den 9. maj 2021, og nedlukningen ophæves, når kommunen syv dage i træk er under en testkorrigeret incidens på 250 smittede. Fredag lå tallet på 270.

Nedlukningen betyder, at grundskoler, SFO og klubtilbud samt ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner lukkes. Lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter og lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, i sognet lukkes. 

Derudover rammer nedlukningen også erhvervslivet. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Dette lukker ned fra den 9. maj:

 • Lukning af udvalgsvarebutikker i kommunen

 • Lukning af forlystelsesparker mv. i kommunen

 • Lukning af serveringssteder i kommunen

 • Lukning af indkøbscentre, arkader, basarer og stormagasiner i kommunen

 • Lukning af liberale serviceerhverv og køreskoler i kommunen

 • Lukning af konferencer og møder i kommunen

 • Private arbejdsgivere opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra så vidt muligt

Der kommer flere

Nedlukningen i Hørsholm Kommune kommer ikke til at stå alene. Det vurderer Jørgen Eskild Petersen,  professor ved Klinisk Institut ved Aarhus Universitet.

“Som en del af genåbningen vil der ske en stigning i smittetallet. Derfor vil der også være flere kommuner, der kommer over grænsen på 250 og må lukke ned,” udtaler han til B.T.

Der er blevet udarbejdet en model for lokale nedlukninger baseret på automatik. Konkret betyder det, at hvis incidenstallet er over 250 pr. 100.000 indbyggere i en kommune, så træder lokale nedlukninger i kraft, så smitten bringes under kontrol.

Når en nedlukket kommune syv dage i træk er under en testkorrigeret incidens på 250 smittede, ophæves nedlukningen. Kriterierne for nedlukning er anbefalet af Statens Serum Institut og er vurderet ud fra den aktuelle smittesituation. De vil løbende blive vurderet og justeret efter behov på baggrund af erfaringer og epidemiens udvikling, oplyser Erhvervsministeriet.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.