Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bruger du eddike til rengøring? 4 steder i hjemmet, du aldrig bør bruge det

Hus og have

14/04/2024 16:03

J. Bøgen

Det går ikke til alt!

Eddike er det foretrukne produkt, når det kommer til rengøringsfif – men der er fire steder i dit hjem, hvor du aldrig bør bruge det.

I de senere år er eddike steget i popularitet. Det er en naturlig rengøringsløsning, der kan bruges på så mange forskellige måder – og det er betydeligt billigere end rivaliserende store mærkevarer.

Ekspertens advarsler

Rengøringsekspert Sarah Dempsey hos Myjobquote.co.uk har delt de fire genstande, som eddike "aldrig" bør bruges på. Læs dem herunder.

Spejle

Til trods for at nogle entusiaster hylder eddike for dens glasrensningsegenskaber, har Sarah afsløret, hvorfor du bør holde dig væk, når det kommer til dine spejle.

Hun siger, at eddiken kan trænge igennem til spejlets bagside, området, der får det til at skinne. I stedet bør du blot bruge en mikrofiberklud sammen med lidt glasrens.

Vaskemaskiner

Et stort antal mennesker bruger eddike på deres apparater for at rense maskinen, komme af med eventuel produktakkumulering eller neutralisere eventuelle lugte.

Men ifølge Sarah kan det forårsage skade. Faktisk bør eddike "aldrig bruges" på en vaskemaskine på grund af dens gummitætninger og slanger.

Opvaskemaskiner

Ligesom med vaskemaskinen bør du undgå at bruge eddike i din opvaskemaskine.

Det kan svække gummi komponenter, og det "gør faktisk ikke særlig meget forskel," ifølge Sarah.

"I stedet er det bedre at bruge opvaskemaskine rengøringsmidler, da disse er specielt formuleret til at gøre et godt stykke arbejde med at rengøre din opvaskemaskine."

Sten- eller marmor bordplader

Endelig råder Sarah folk med sten- eller marmorbordplader til at undgå rengøring med eddike, da det "milder og ætser" natursten, hvilket kan få det til at miste sin glans og i sidste ende forårsage skade på stenen.

I stedet anbefaler eksperten at rengøre bordplader med lidt mild opvaskemiddel.

Det er tid til at lade eddiken stå på hylden

Debatten kommer, efter at en rengøringsekspert fortalte folk, at det er på tide at droppe eddiken og prøve noget, de mener er mere effektivt – og mindre lugtende.

TokToker @byjaded opfordrede folk til at "holde op med at bruge eddike til at fjerne kalk fra din kedel", da der er en bedre måde.

Hun anbefalede at bruge en spiseskefuld citronsyre, fylde kedlen halvvejs, koge vandet og derefter lade den stå natten over.

Hun viste resultatet, som skulle kunne ses "inden for en time", og kedlen så blankere ud end nogensinde.

Kilde: The Mirror

Mest Læste

Annonce