Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De kommer snart krybende: 5 tips til at slippe for dræbersnegle

Hus og have

23/03/2024 06:44

J. Bøgen

Ikke ligefrem de gæster, man har lyst til at få besøg af ...

De fleste haveejere har stiftet bekendtskab med dræbersnegle, og det er bestemt ikke et rart møde. Dræbersneglene forpester nemlig ofte livet i haven ved at ødelægge dine yndlingsplanter.

Men hvordan kommer man af med ”dræberne”?

Her får du en håndfuld gode råd til, hvordan du bedst får en sneglefri have.

Gå en aftenrunde

Brug 10 minutter hver aften til at gå en runde i haven og saml dræbersnegle op. Det er både en rar aftenrutine, hvor man får lidt frisk luft, og en super effektiv metode, når man til have ryddet ud i sneglene.

Fang sneglene, før de formerer sig

Det er naturligvis lettere at fange en enkelt snegl, frem for et helt kuld. Derfor kan du med fordel gå på sneglejagt i foråret, før de lægger æg.

Lige når sneglene kommer frem er de nemlig ikke kønsmodne endnu, og jo flere, du når at få bugt med, inden de er klar til at formere sig, des bedre. Det betyder nemlig både færre snegle i denne sæson, men også i de kommende år.

Fjern dræbersneglenes gemmesteder

Dræbersnegle elsker mørke og fugtige skjulesteder. Sørg derfor for at holde haven fri for organisk materiale som fx blade, grene, græs og ukrudt, hvor sneglene kan gemme sig.

Fjern også træplader og plastiksække såvel som ubrugte krukker og urtepotter, så dræbersneglene ikke længere har nogle skjulesteder.

Dit kaffegrums er guld værd

Dræbersnegle hader lugten af kaffegrums, derfor kan du med fordel lægge det som beskyttelse rundt om dine planter. Du kan også lægge andre forhindringer i vejen for sneglene, så de ikke går ombord i dine bede. Brug fx murpap eller kobbertråd.

Alliér dig med dræbersneglenes naturlige fjender

En sidste måde at få bugt med dræbersneglene på er at få hjælp fra snegleædende dyr som fx frøer, pindsvin, fugle og tudser. Det er dræbersneglenes naturlige fjender, og det vil være meget effektivt at få dem med i kampen for en sneglefri have.

Hæng derfor en fuglekasse op eller sæt en vandskål ud i haven. Som en ekstra bonus for dig er det også dejligt med fuglesang i haven, og børnebørnene vil uden tvivl få meget glæde af at lege med hoppende frøer eller at sætte frisk vand ud til pindsvinene.

Mest Læste

Annonce