Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Du kan måske bryde loven: Dette må du ikke bruge til at bekæmpe ukrudt i haven

Hus og have

27/06/2024 16:14

J. Bøgen

Det er ikke bare anbefalinger - det er decideret ulovligt!

Ukrudt er noget, de onde magter har skabt. Det vil mange haveejere nok være enige i.

For selvom en have kan være noget af det bedste at have til at slappe af og nyde de lange sommeraftener, så dukker de uvelkomne, og ofte grimme, planter op alle vegne i tide og utide, og så må der kastes både penge og kræfter ind i projektet med at slippe af med dem.

Der findes et utal af ukrudtsmidler på markedet, men de kan ofte være dyre, og derfor tyr mange til både internettet og gamle husråd for at lave et billigere middel, som virker lige så godt.

Men hvis du gør det, risikerer du at få en helt ny udfordring på hænderne - for det kan faktisk være ulovligt!

Eddike som vidundermiddel

Et af de gamle husråd, der lever i bedste velgående, er at lave en hjemmelavet blanding med eddike og bruge det til at bekæmpe ukrudt.

Siden december 2015 har det da også været tilladt for private at bruge eddikebaserede ukrudtsmidler, men det betyder ikke, at du nu har frie tøjler.

Herhjemme er der nemlig Miljøstyrelsen, der afgør, hvad der må bruges til at bekæmpe ukrudt, og styrelsen laver løbende tests og godkendelser, så der hele tiden komme flere muligheder på markedet.

Målet med testene er at sikre skaderisikoen ved forskellige midler på både mennesker, dyr og natur generelt, og er et produkt ikke godkendt, kan Miljøstyrelsen ikke stå inde for produktets sikkerhed.

Det bringer os så frem til artiklens pointe: For hvis et middel ikke er godkendt af Miljøstyrelsen, er det ikke bare en anbefaling at lade være med at bruge det - det er direkte ulovligt!

Det betyder altså, at du ikke bare kan rende ned i dit lokale supermarked og købe en flaske husholdningseddike og bruge det til ukrudtsbekæmpelsen, for det er altså ikke godkendt til det formål!

Mest Læste

Annonce