Foto: Privat
Foto: Privat

Flere og flere brande: 4 gode råd til at sikre din airfryer

Hus og have

24/11/2023 11:03

J. Bøgen

Airfryers er steget i popularitet, men det er antallet af brande hvor de er implicerede også.

Selvfølgelig kan du elske din airfryer. Det giver mening når man hurtigt kan tilberede middagen i den. Men nu er der udsendt en vigtig advarsel til dem af jer, der bruger de praktiske køkkengadgets til at lave mad.

Det skriver Ladbible

Det er ingen hemmelighed, at der har været en stigning i popularitet inden for airfryers for nylig - hvis din kollega ikke praler med deres mindst tre gange om ugen, gør en af ​​dine kammerater det helt sikkert.

Flere og flere brandtilfælde

Men efterhånden som de effektive små airfryers dukker op i flere og flere køkkener rundt om i landet, er risikoen for dem også steget.

Åh ja, din elskede airfryer er måske ikke så sikker, som du troede, og det er vigtigt, at du bruger den korrekt.

Antallet af brande, hvor beredskabstjenesterne nævnte 'air fryers' i deres hændelsesrapporter, er stigende.

Efter blot 23 rapporterede hændelser i 2022, har dette år set hele 93.

Dette er endnu mere overvældende i betragtning af, at der angiveligt kun var 31 omtaler af airfryers i brandhændelsesrapporter mellem marts 2015 og marts 2021.

4 gode råd

Det viser sig, at 45 procent af de britiske husholdninger ejer en airfryer ifølge Lakelands 2023-trendrapport, så eksperter har udsendt en advarsel for at forsøge at begrænse antallet af ulykker, der fortsætter med at stige.

En talsmand for Electrical Safety First sagde:

"Airfryers har især oplevet en enorm stigning i popularitet i det sidste år, og så da flere af disse genstande bruges i hjemmene, er det sandsynligt, at ulykker, der involverer disse apparater, kan forekomme, og ligesom alle ulykker kan de være skræmmende at opleve."

De kommer med fire råd til at bruge din airfryer sikkert:

  • Registrer altid produktet for at sikre, at du er kontaktbar i tilfælde af, at en fejl opdages af producenten.

  • Fyld aldrig din airfryer for meget, og for at undgå potentiel overophedning må du aldrig tilslutte apparatet til en forlængerledning.

  • Sørg for at holde dine strømkabler væk fra varme overflader for at undgå at beskadige kabler, som kan udgøre en alvorlig brandrisiko.

  • Se altid producentens instruktioner, når det kommer til rengøring af din enhed.

Fødevareeksperter har også tidligere advaret om at holde din airfryer ren for at undgå ulykker, såsom en ophobning af fedt, der begynder at ryge.

Mest Læste

Annonce