Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Haveekspert med opråb: Stop med at bruge disse hjemmeremedier i haven

Hus og have

17/03/2024 17:36

J. Bøgen

Det kan gøre langt mere skade end gavn!

Med foråret på vej er de grønne fingre iblandt os i fuld gang med at forberede haven.

Men mens der er mange måder at fjerne irriterende ukrudt på, der har gjort din have til deres hjem i løbet af vinteren, kan nogle metoder være mere skadelige, end du måske tror.

Ifølge økologisk haveekspert Melissa J Will, også kendt som Dronningen af Jord, vil hjemmeremedier såsom brug af eddike ikke tackle problemet ordentligt, da det kun dræber bladene i stedet for hele ukrudtet - hvilket betyder, at det blot vil vokse tilbage.

"Disse 'tricks' deles som hurtigt på sociale medier, og, som du vil se, virker de enten ikke rigtigt og/eller er skadelige for miljøet og spild af penge. Ukrudtet er ikke rigtig væk, medmindre rødderne er fjernet helt," fortalte hun til The Express.

Farlige konsekvenser af populære hjemmeremedier

Melissa forklarede, at den eddike, vi putter på vores pommes frites, ikke engang er stærk nok til at dræbe ukrudtet, men de industrielle variationer er ekstremt giftige.

"Vi har allerede fastslået, at eddike ikke vil dræbe planternes rødder, medmindre det er industrielt stærkt, hvilket er helt uhensigtsmæssigt til hjemmebrug, og bagepulver - som tilføjer overskydende natrium - vil ikke ændre på det," tilføjede hun.

Effektive og miljøvenlige alternativer

Når det kommer til salt, hævdede eksperten, at det er effektivt, men det vil også "dræbe al grønt, det støder på", hvilket betyder, at det vil påvirke jorden samt ødelægge planter, blomsterbede og græsplæner.

Hun opfordrede: "Stop, hvad du laver lige nu, og gå ind på din Pinterest og slet alt, hvad du har repinnet på Pinterest, der foreslår brug af salt i haven!"

Selvom Melissa sagde, at der "ingen genveje" er til at luge mellem brostenene, foreslog hun, at den nemmeste måde er at dampe de irriterende planter.

Hun sagde: "Dampning er den nemmeste og længstvarende. Hvis du har ukrudt, der vokser i din murstensbelægning eller indkørsel, tilbyder en hjemmedamprensningsmaskine en nem måde at dræbe dem ved rødderne uden skadelige kemikalier."

Denne metode er populær blandt landmænd og siges at være bedst i mindre områder såsom stier, indkørsler, murværk og stenarbejde. Du kan også luge i hånden ved at fugte jorden, men hun sagde, at du vil have brug for meget tålmodighed – og knæpuder.

Kilde: The Mirror

Mest Læste

Annonce