Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kan hurtigt koste 3500 kroner: Mange danskere laver denne fejl i haven

Hus og have

07/04/2024 09:05

J. Bøgen

Det må godt nok være træls at opdage!

Selvom det ikke helt endnu kan mærkes på vejret, så er foråret for alvor over os.

Det betyder også, at flere og flere danskere trækker i havehandskerne, når de har fri.

Selvom en tur i haven som udgangspunkt er både gratis og godt for sindet, så viser det sig nu, at mange danskere laver samme fejl, der koster mange tusinde kroner.

Det kaster B.T.s Niels Philip Kjeldsens (redaktionschef for B.T. Penge) lys over.

Sådan startede det

Niels' historie begyndte i 2017, da han for første gang blev husejer. Her fandt han hurtigt glæde i at se resultatet af hårdt arbejde i haven, og græsplænen blev noget, han var stolt over:

"Spørg bare min kone, hvor mange gange jeg ikke har spurgt hende: 'Står det ikke skarpt' efter endt græsslåning for at få et bekræftende skulderklap", skriver han.

Efter tre år måtte Niels dog erkende, at hans maskine var i så dårlig stand, at han måtte købe en ny. Det gjorde han så for 3.500 kroner.

Kunne have sparet pengene

Ironien i Niels' situation blev afsløret, da hans bror, som er håndværker, spurgte lidt ind til den gamle græsslåmaskine.

Med lidt justeringer her og der kunne den have været reddet for et beskedent beløb - nogle få hundrede kroner - hvilket betyder, at Niels havde købt en ny maskine uden en reel grund.

Så Niels kunne altså have fået en fuldt funktionel græsslåmaskine for et par hundrede kroner - i stedet for for at punge ud med 3.500 kroner for en helt ny maskine.

Mest Læste

Annonce