Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Simple råd: Sådan slipper du for grannåle på gulvet ifølge rengøringsekspert

Hus og have

15/12/2023 14:35

J. Bøgen

Juletræer er hyggelige, men de kan være noget af en plage hvad rengøring angår.

At sætte juletræet op er altid en god måde at komme i julestemning på.

Det skriver Dailystar.

Det får dig virkelig i humør til festlighederne og får huset til at se super smukt ud. Den eneste ulempe er - tingene kan blive ret rodede - og der kan være meget at rydde op bagefter.

Sådan undgår du grannåle

I år behøver du ikke bekymre dig om det frygtede nålefald, da en ekspert har afsløret, hvordan du kan forhindre det. Der er jo ingen, der ønsker at have nåle overalt i deres stue.

Rengøringsekspert Emily Barron hos Property Rescue sagde, at et rigtigt juletræ kan se fantastisk ud og få dit hjem til at dufte fantastisk, men det kan også være den gave, der bliver ved med at give i form af at bruge uger på at støvsuge irriterende nåle op.

Ifølge hende er det vigtigste for at undgå dette forberedelsen.

Når du først har fået dit træ hjem og vristet det ud af bilen, skal du ikke tage det indendørs.

Fjern al emballage fra dit træ, og læg det derefter i en spand med køligt vand, før du lægger det et køligt sted i skyggen i din have eller gård.

Dette vil hjælpe dit træs grene til at sætte sig, samt rehydrerer træet for at forhindre nålefald. Lad det stå i et par timer, og ryst det derefter godt for at fjerne eventuelle løse nåle, før du bringer det indendørs.

Sådan fjerner du nemmest grannåle

Når det kommer til, hvordan man nemmest fjerner de tabte fyrrenåle, er der også nogle enkle tricks, du kan bruge.

Emily sagde, at juletræsnåle kan ødelægge din støvsuger, men du kan prøve følgende i stedet:

  • Drys en rigelig mængde bagepulver rundt om bunden af ​​dit træ, og strø det ud for at dække det område, der kan blive påvirket. Dette vil belægge nålene og gøre dem nemmere at samle op.

  • Brug en gummikost eller fnugrulle til at samle fyrrenålene op, ved at køre den henover gulvet, og smid disse i din skraldespand spand.

  • Støvsug bagepulveren op.

  • Tør eventuelt over tæppet eller gulvet med en fugtig klud for at fjerne overskydende pulver.

For at sikre, at dit træ fortsætter med at se godt ud gennem hele julen, skal du vande sparsomt og holde det væk fra varmeapparater og radiatorer. Prøv endelig ikke at overpynte dit træ, da det kan beskadige grenene og forhindre træet i at få nok luft.

For at holde dit træ friskt mellem jul og nytår er der også nogle ting, du kan gøre. Gene Fitzgerald, hjemmevandbehandlingsekspert hos BOS, sagde, at det er vigtigt at holde det vandet.

Mest Læste

Annonce