Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tager kun 5 minutter: Sådan kan radiatorrengøring spare dig en formue på energiregningen

Hus og have

14/01/2024 07:44

J. Bøgen

Ifølge en ekspert kan denne lette rengøring af radiatorer hjælpe husstande med at spare penge på regningerne hvert år.

Ifølge en ekspert kan denne lette rengøring af radiatorer hjælpe husstande med at spare penge på regningerne hvert år.

James Longley, administrerende direktør for Utility Bidder, sagde: "At fjerne støv fra radiatorer lyder måske ikke som den mest åbenlyse løsning til at reducere dine energiregninger denne vinter, men at udføre den simple opgave for at holde dine varmesystemer rene kan du nå langt med at reducere dine energiregninger."

Han fortsatte med at sige, at "før du forsøger at rengøre din radiator, skal du sikre dig, at varmen er slukket, og overfladen er afkølet."

Han tilføjede: "Brug en støvklud, en radiatorrengøringsbørste eller lignende værktøjer, du kan finde, og sørg for at behandle resterende pletter af snavs mellem radiatorfinerne, når større områder af støv er blevet rengjort og fjernet."

Eksperten sagde, at dette kan kombineres med brug af en støvsuger og en klud for at give radiatoren en ordentlig rengøring.

Linjeprocessen behøver heller ikke være en vanskelig proces, og ved at holde styr på den i små og regelmæssige perioder vil hjælpe med at spare penge i løbet af året.

James fortsatte: "Renere varmesystemer betyder højere effektivitet, og du kan derefter muligvis skrue ned for din termostat. For hver grad, du sænker din termostat, kan det sænke din energiregning med cirka 10 procent."

"Med dette i mente bruger en lavenergi-et-værelses ejendom i Storbritannien typisk 1.800 kWh elektricitet årligt, hvilket i gennemsnit fører til en omkostning på 500 kr. ved brug af nationale gennemsnitlige enhedspriser.

Alternativ rengøringsmetode

En anden måde at rengøre radiatorer på involverer brug af en hårtørrer til at blæse alt støv ud, som ikke kan nås med en børste.

Nancy Emery, rengøringsekspert hos Tap Warehouse, anbefalede at lægge et gammelt ark eller håndklæde ned for at fange det hele.

Eksperten sagde: "Ret simpelthen spidsen af hårtørreren ned ad bagsiden af ​​radiator langs væggen og giv den et godt pust - du vil opdage at have hårtørreren på den højeste indstilling burde få alt snavs og støv til at flyve frit."

Og hun tilføjede: "Når du har gjort dette, kan du samle arket op og smide affaldet i skraldespanden og derefter støvsuge ind og omkring radiatoren for at sikre, at du har det hele."

Hun rundede derpå af med at sige: "I løbet af vinteren er det bedst at forsøge at udføre denne opgave en gang om ugen, fordi der tendens til at være mere støv, der sætter sig, da vi ikke åbner vinduer lige så ofte.

Kilde: Express.

Mest Læste

Annonce