Foto: Shutterstock

Hver tredje af os gør det - Men det kan blive rigtigt dyrt

Flere end hver tredje dansker har samme vane, viser det sig nu.

Ved temperaturer omkring frysepunktet kan det være fristende at lade bilen varme op, mens man gør morgenkaffen færdig. Men det er en rigtig dårlig idé. For ikke nok med, at det kan give skader på motoren i moderne biler, øger det også risikoen for, at bilen bliver stjålet. Og bliver bilen stjålet, mens nøglerne er i bilen, kan man ikke være sikker på, at forsikringen dækker. 

Desværre har mere end hver tredje dansker forladt bilen ude af syne i tomgang, viser en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige, fortæller selskabet i en pressemeddelelse. 

Særligt på Fyn og i Jylland er bilisterne tilbøjelige til at forlade deres køretøjer. Undersøgelsen viser nemlig, at 42% af bilisterne vest for Storebælt har forladt den i tomgang, et tal der ligger væsentligt over landsgennemsnittet. Til sammenligning er det kun omkring 25% af bilisterne øst for Storebælt der har gjort det samme.    

”Selvom det kan virke harmløst at forlade sin bil for en kort stund, øger man risikoen for et tyveri, og man udsætter samtidig sig selv for en stor risiko rent forsikringsmæssigt. Man skal altid låse sin bil, når man forlader den, uanset ærindets karakter eller varighed. For risikoen er helt reel. Selv om antallet af biltyverier samlet set falder, falder antallet af biler der stjæles med nøglerne ikke,” siger Henrik Sagild.  

Forsikringen dækker ikke tyveri

Uanset bopæl kan det blive en dyr fornøjelse, hvis ens køretøj bliver stjålet, mens den holder i tomgang og er ude af syne. Den almindelige kaskoforsikring dækker nemlig ikke nødvendigvis tyveriet, hvis nøglerne bliver brugt af tyven. Undersøgelsen fra Kantar Gallup viser dog, at hver femte dansker ikke kender reglerne for, hvordan forsikring dækker et eventuelt tyveri, hvor bilen holder i tomgang og er ude af syne.  

”Overordnet set bør man altid sætte sig ind i, hvordan ens forsikring dækker, inden uheldet er ude. Det betyder, at man selvfølgelig ikke efterlader sin bil i tomgang og ude af syne, når man kender de mulige konsekvenser, det kan have. Og så er det ligegyldigt, om det er på tankstationen, i indkørslen eller på en stille vej. Tyvene ved godt, hvor og hvornår de skal kigge efter lette bytter,” siger Henrik Sagild.  

Mange nyere biler kan dog stå i tomgang, uden nøglen er i bilen, og selvom bilen i dette tilfælde ikke kan stjæles, er det fortsat skadeligt for både motoren og miljøet. Positivt er det dog, at antallet af biltyverier har været nedadgående siden 2011 ifølge tal fra Danmarks Statistik.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.