Hvordan måler vi værdien af samskabelse?

Nyt review kortlægger og formidler den aktuelle forskning, der findes om værdien og målingen af samskabelse.

Arbejder du med samskabelse, eller overvejer du det, er du sikkert blevet mødt af spørgsmålet om, hvordan man dokumenterer og måler på værdien af samskabelse.

Hos praktikere og beslutningstagere i den offentlige sektor er der et stigende behov for måle, dokumentere og sætte begreber på værdien af samskabende initiativer.

Derfor udgiver Absalon nu forskningsreviewet ”Hvilken værdi skaber vi med samskabelse – og hvordan kan den måles og dokumenteres?”, der samler og udvikler den eksisterende baggrundsviden til gavn for både undervisning, praksis og forskning.

Reviewet består af to bidrag: Forskningsreviewet om værdi og måling af samskabelse er udarbejdet af Annika Agger, ph.d., lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv, RUC og Anne Tortzen, ph.d., leder af Center for Borgerdialog. Analysedelen er udarbejdet af Charlotte Rosenberg, ph.d., lektor ved Professionshøjskolen Absalon. Her behandles en konkret case, som giver både et indblik i udfordringerne ved værdisættelse og -måling af samskabelse samt et bud på, hvordan værdien i stedet kan beskrives. Analysen bygger på data fra Charlotte Rosenbergs ph.d.-forskning.

Læs reviewet her (pdf).

Lær mere på en Masterclass
Bliv klædt på til at forventningsafstemme og håndtere krav om måling og dokumentation af samskabelse. I efteråret afholder Absalon to dages Masterclass med udgangspunkt i det nye forskningsreview for dig, som er praktiker, konsulent eller leder. 

Masterclass'en finder sted den 9. oktober og 8. november 2018. Læs mere.

Tag med til release
I forbindelse med Masterclass'ens første del inviterer Absalon indenfor til release af det nye forskningsreview. Arrangementet foregår tirsdag den 9. oktober klokken 15.30-17 på Campus Roskilde - Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde. Kom og fejr udgivelsen med et glas bobler og snacks og få et eksemplar af bogen med hjem. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.