Foto: Steen Brogaard

Ida Auken siger farvel

Nu bekræftes det, at den populære politiker Ida Auken er færdig som medlem hos Radikale. Istedet skifter hun til Socialdemokratiet.

Efter nogle år som medlem af Radikale, står det nu fast, at Ida Auken har fundet sig et andet hjem på Christiansborg. 

Rygterne begyndte at svirre tidligt fredag, men i løbet af formiddagen blev det bekræftet, da Socialdemokratiet sendte en pressemeddelelse ud, hvor de erfarne partikræfter byder den nytilkomne velkommen. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) fører an. 

"Jeg er glad for, at Ida Auken har valgt at blive en del af Socialdemokratiet. Ida er en erfaren og utrolig dygtig politiker. Hun har de seneste mange år brugt sit politiske liv på at kæmpe for klimaet og miljøet. En kamp, vi deler i Socialdemokratiet," skriver statsminister Mette Frederiksen, inden hun tilføjer: 

"Jeg glæder mig derfor også over, at vi i dag kan byde Ida varmt velkommen i vores folketingsgruppe."

Kan se sig selv i projektet

Leif Lahn, der er Socialdemokratiets gruppeformand, glæder sig også over, at gruppen nu får et nyt medlem. Det fortæller han. 

"Jeg vil gerne byde Ida Auken velkommen i vores parti og i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Ida Auken er en dygtig politiker, har ministererfaring og er en stærk grøn profil. Derfor glæder jeg mig meget over, at hun har valgt at blive medlem hos os."

Selvom Ida Auken har en fortid hos både SF og nu Radikale, så mener Lahn, at skiftet kun kommer, fordi Aukan kan se sig selv som en del af Socialdemokratiet og det projekt, de arbejder for. 

"Jeg er sikker på, at når Ida Auken melder sig ind i Socialdemokratiet, er det, fordi hun kan se sig selv i Socialdemokratiets politiske projekt. Nu glæder jeg mig til, at vi får lov til at lære hinanden rigtigt at kende, og jeg ser frem til, at vi skal arbejde tæt sammen."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.