Foto: Steen Brogaard

Ida Auken siger farvel

Nu bekræftes det, at den populære politiker Ida Auken er færdig som medlem hos Radikale. Istedet skifter hun til Socialdemokratiet.

Efter nogle år som medlem af Radikale, står det nu fast, at Ida Auken har fundet sig et andet hjem på Christiansborg. 

Rygterne begyndte at svirre tidligt fredag, men i løbet af formiddagen blev det bekræftet, da Socialdemokratiet sendte en pressemeddelelse ud, hvor de erfarne partikræfter byder den nytilkomne velkommen. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) fører an. 

"Jeg er glad for, at Ida Auken har valgt at blive en del af Socialdemokratiet. Ida er en erfaren og utrolig dygtig politiker. Hun har de seneste mange år brugt sit politiske liv på at kæmpe for klimaet og miljøet. En kamp, vi deler i Socialdemokratiet," skriver statsminister Mette Frederiksen, inden hun tilføjer: 

"Jeg glæder mig derfor også over, at vi i dag kan byde Ida varmt velkommen i vores folketingsgruppe."

Kan se sig selv i projektet

Leif Lahn, der er Socialdemokratiets gruppeformand, glæder sig også over, at gruppen nu får et nyt medlem. Det fortæller han. 

"Jeg vil gerne byde Ida Auken velkommen i vores parti og i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Ida Auken er en dygtig politiker, har ministererfaring og er en stærk grøn profil. Derfor glæder jeg mig meget over, at hun har valgt at blive medlem hos os."

Selvom Ida Auken har en fortid hos både SF og nu Radikale, så mener Lahn, at skiftet kun kommer, fordi Aukan kan se sig selv som en del af Socialdemokratiet og det projekt, de arbejder for. 

"Jeg er sikker på, at når Ida Auken melder sig ind i Socialdemokratiet, er det, fordi hun kan se sig selv i Socialdemokratiets politiske projekt. Nu glæder jeg mig til, at vi får lov til at lære hinanden rigtigt at kende, og jeg ser frem til, at vi skal arbejde tæt sammen."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.