Foto: Privat.

Indkalder til møde: Forhandler udfasning af coronapas

Partilederne mødes netop nu for at tale om udfasning af coronapasset.

Partilederne i folketinget er netop gået til møde med Sundhedsminister Magnus Heuinicke.

Tidligt på dagen indkaldte sundhedsministeren partilederne til et møde med starttidspunktet klokken 09.00.

Årsagen til mødet skal findes i, at flere partier ønsker at få udfaset coronapasset.

Udfasningen skal umiddelbart ikke ske lige nu, selvom bl.a. Nye Borgerlige gerne så, at danskerne ikke skulle benytte sig af at coronapas, for at komme på restaurant m.m.

De fleste partier ønsker dog en klar plan over, at coronapasset har en exit-dato, så regeringen ikke fortsat kan blive ved med at kræve coronapas til de ikke gider det længere.

Derfor har de ønsket et møde med sundhedsministeren for at aftale en udfasning, og det er netop dette møde, som partilederne og Magnus Heunicke sidder til i dette øjeblik. Det skriver B.T.

Vil ændre coronapasset

Foruden udfasning af coronapasset, så ønsker flere partier også, at der bliver ændret lidt på reglerne.

De ønsker, at coronapasset ikke er noget man skal fremvise, medmindre man bliver bedt om det. Det betyder, at du rent faktisk vil have mulighed for at tage ud at spise eller få dig en øl på en bar, uden at du har coronapas. Så længe du ikke bliver bedt om at vise det frem.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.