Foto: Shutterstock

Indkalder til nyt om genåbning

Der er indkaldt til forhandlinger vedrørende den kommende genåbning af Danmark.

Det kan meget vel være, at der kommer til at ske en hurtigere genåbning af Danmark end først beregnet. I går meddelte sundhedsminister Magnus Heunicke, at han ville indkalde partilederne til forhandlinger om genåbning af Danmark.

Står det til Venstre, så kan der dog ikke blive åbnet hurtigt nok op for landet, og derfor kommer partiformand Jakob Ellemann-Jensen med fem konkrete krav til, hvad de mener der bør åbnes op.

Først og fremmest mener Venstres partiformand nemlig, at fremrykke genåbningen for blandt andet fitnesscentre, men også for indendørsservering for restauranter.

Derudover ønsker de også at åbne indendørs idræt, får børn og unge mere tilbage i skole og til sidst sørge for, at der kan komme tilskuere til sportsgrene igen.

“Det vigtige for os er, at forsamlingsforbuddet følges ad med de øvrige restriktioner i samfundet. Vi kan se nu, at der er en manglende logik, hvor der er mulighed for at være en masse mennesker nede at handle, men er vi hjemme og fejrer fødselsdag, må vi højst være fem mennesker,” lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen ifølge Ekstra Bladet.

Ventres partiformand kan dog hurtigt gå hen og blive skuffet, for i indkaldelsen lader det til, at Magnus Heunicke blot ønsker at forhandle detaljer omkring den genåbning, der allerede er aftalt mellem partierne.

“Vi ser i øjeblikket stabile smittetal. Jeg er optimistisk i forhold til, at vi kan gå videre med den planlagte gradvise genåbning pr. 21. april, som var forudsat i rammeaftalen og ser frem til at drøfte detaljerne med partierne,” lød det i en mail fra sundhedsministeriet tidligere på ugen.

Hvad er din holdning. Bør man åbne op for mere i Danmark, eller bør man afvente?

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.