Danmark kan nu kalde sig verdensmester i en noget ukendt konkurrence. Foto: Shutterstock
Danmark kan nu kalde sig verdensmester i en noget ukendt konkurrence. Foto: Shutterstock

Danmark er verdensmestre - i en konkurrence, du aldrig har hørt om

Infrastruktur

29/9/22 7:14

Jens Asbjørn Bøgen

Det er FN, der har kåret Danmark som de bedste i verden.

"Kom lad os brokke os," sang TV-2 i 1996, og i 2022 har der været rigeligt at brokke sig over.

Udover energikrise og krig i Ukraine, skal vi danskere også forholde os til MitID, e-Boks, ventetider på Borger.dk og alverdens andre digitale løsninger, der skaber frustrationer og, ja, brok.

Men det kunne være værre. Langt værre.

For faktisk er Danmark verdensmestre i digital infrastruktur. Det har FN lige konstateret i en ny rapport, skriver Ritzau.

Det er FN's afdeling for offentlige institutioner og digital regering, DPIDG, der har udarbejdet rapporten, hvor der kigges på en række ydelser, som de respektive lande tilbyder borgerne.

Det gælder for eksempel onlineundervisning, mulighed for at ordne private forhold på nettet og tilgængelighed til at søge om økonomisk understøttelse via computer, tablet eller telefon.

Men Danmark kan ikke tillade sig at hvile på laurbærerne, hvis vi vil generobre titlen som verdensmester næste år. Finland og Sydkorea indtager anden- og tredjepladsen, og der er ikke langt op til Danmarks niveau.

Så næste gang, du himler over irriterende digitale løsninger, der ikke vil, som du vil, så kan du finde trøst i, at det tingene kunne være endnu værre.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce