Af ukendte årsager er syv ministeriers hjemmesider nede i skrivende stund, d. 12. maj kl. 14.39. Foto: Shutterstock
Af ukendte årsager er syv ministeriers hjemmesider nede i skrivende stund, d. 12. maj kl. 14.39. Foto: Shutterstock

Er Danmark under angreb? Flere minsteriers hjemmeside lagt ned, ved ikke, hvad problemet er

Infrastruktur

12/5/22 12:12

Jens Asbjørn Bøgen

En række hjemmesider for ministerier i Danmark er nede. Årsagen kendes ikke.

Artiklen opdateres løbende, når der er nyt om situationen ...

Hjemmesiderne for syv ministerier er pt umulige at komme ind det.

Det drejer sig om hjemmesiderne for:

  • Finansministeriet

  • Statsministeriet

  • Udenrigsministeriet

  • Erhvervsministeriet

  • Beskæftigelsesministeriet

  • Udlændinge- og Integrationsministeriet

  • MIljøministeriet

På Twitter skriver Udenrigsministeriets Borgerservice, at problemerne betyder, at man eksempelvis ikke kan tilgå de coronarelaterede hjemmesider.

BT har været i kontakt med Statens IT, som er ansvarlig for den danske stats IT-drift. De bekræfter, at der er et større nedbrud i gang.

"Vi oplever et større nedbrud. Vi arbejder på sagen," lyder det.

Rusland er en stormagt for cyberangreb

Rusland er flere gange blevet kædet sammen med cyberangreb, blandt andet på Ukrainske statslige hjemmesider i tiden op til krigens udbrud.

Derudover beskylder blandt andre Danmark russerne for at stå bag et angreb på en satellit fra Viasat i krigens første dage.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.